ATP

Novak Đoković, ipak, ne kreće od Safijulina: Prvi reket sveta dobio neočekivanog rivala u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 18:57
Novak Đoković, srpski teniser, saznao ime priotivnika u drugoj rundi Mastersa u Rimu Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Novak Đoković, srpski teniser, saznao ime priotivnika u drugoj rundi Mastersa u Rimu

Novak Đoković nema obeveze u prvom kolu Mastersa u Rimu, a drugom mu rival neće biti Roman Safijulin kog je ceo svet očekivao preko puta mreže šestostrukog teniskog princa Italije, već Korentan Mute. 

Sve zbog toga što je Francuz u četvoročasovnoj borbi iznenadio Rusa, iako je izgubio prvi set današnjeg duela - 3:6, 7:6, 6:2. U prvom je potonji pobednik napravio dva brejka, a favorit jedan više.

Osamdesettreći reket sveta dodao je posle toga "gas", popravio sve potrebne parametre i u taj-brejku zakoračio prema sudaru sa najboljim teniserom sveta svih vremena, pošto pre toga ni jedan ni drugi nisu izgubili gem na svoj servis. 

U trećem setu Mute je napravio dva brejka i stigao do pobede protiv 39. igrača sa ATP liste. I to pošto je do glavnog žreba došao kao srećni gubitnik, jer je u finalu kvalifikacija bio poražen od Brazilca Tijaga Monteira (0:2 - 3:6, 4:6).

Novak i Mute sastali su se samo jednom i to na Mastersu u Parizu, kada je osvajač rekordna 24 Grend slema slavio s 2:0 (7:6, 6:4). Muteov trener je Srbin Petar Popović, a kakvu će taktiku spremiti za Đokovića videćemo već sutra, u terminu koji će naknadno biti saopšten.