Novak Djoković

Šveđanin obasipa pohvalama Đokovića: Gledamo najbolju Novakovu verziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2023 12:34
Šveđanin obasipa pohvalama Đokovića: Gledamo najbolju Novakovu verziju Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Nekada je bio prvi kritičar Novaka Đokovića i zbog toga ga mnogi navijači srpskog tenisera nisu voleli. Danas je Mats Vilander neko ko možda i najviše hvali rekordera po broju osvojenih grend slem titula i verovatno najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta".

Šveđanin ne štedi na Novaku lepe reči ni za vreme ovogodišnjeg Vimbldona, turnira na kojem Đoković brani trofej i gde će u petak igrati polufinale protiv Janika Sinera. Vilander je prosto oduševljen igrom Srbina, što potvrđuju njegove izjave na Eurosportu, gde godinama radi kao stručni komentator

"Novak Đoković očigledno ide po 24. grend slem, time bi izjednačio rekord Margaret Kort kao najbolji ikada u tenisu, bilo da je muško ili žensko. Margaret Kort je uradila to kada nije bila 'open era', nije baš za poređenje, ali je broj. On će biti najbolji ikada. Za mene nije samo najbolji ikada u poređenju sa drugima, mislim da smo u 2023. godini videli najbolju verziju Novaka Đokovića", u dahu priča Vilander.

Zatim se nekadašnji teniski šampion osvrnuo na prethodna dva ovogodišnja grend slema, na kojima je Đoković osvojio titule.

"Način na koji je osvojio Australijan open je neverovatan. Udarao je forhend jače nego ikada pre, da li je to bilo zbog male povrede u desnoj nozi, da li se osećao opuštenije, ne bih rekao... Onda smo videli Rolan Garos, gde je bio potpuno neverovatan u polufinalu protiv Karlosa Alkaraza. Diktirao je igru sa 36 godina, da li je s godinama to shvatio, da mora da bude agresivniji jer neće moći da se oporavi od dugih mečeva kao ranije", zapitao se Vilander.

 

 

"Sa ovim, on je bolji igrač, udara lopte jače. Očito je postao sve pametniji i pametniji. On je i kao mlad igrač bio pametan, ali teniski IQ sada više dolazi do izražaja u njegovoj igri, bekhend slajs, izlazak na mrežu, drop šotovi... svaki aspekt njegove igre je sada bolji nego što je ikada bio. Možda kretanje nije zbog njegovih godina. Ali, za mene Novak nije samo najbolji ikada u muškom tenisu, već je i najbolja verzija sebe ikada", rekao je Vilander.
.