Novak Djoković

Janik Siner pred okršaj sa vladarom Vimbldona: Pobediti Novaka, na grend slemu? Teška misija...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2023 22:42
Janik Siner pred okršaj sa vladarom Vimbldona: Pobediti Novaka, na grend slemu? Teška misija... Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Janik Siner ostvario je uspeh karijere posle pobede nad Romanom Safijuljinom u borbi za mesto među četiri najbolja tenisera na Vimbldonu (3:1), što je ujedno i njegovo prvo polufinale nekog grend slem turnira. Ali, sada ga čeka najveći izazov u Londonu - Novak Đoković, aktuelni šampion Vimbldona.

Njihov duel na programu je u petak u 15 časova. Što se statistike tiče, ona je na strani Đokovića. Do sada su dva puta odmerili snage, a u oba navrata slavio je srpski teniser. Poslednji put, upravo na Vimbldonu prošle godine kada je nakon preokreta slavio u pet setova, o čemu je govorio i Italijan, koji je na konferenciji za medije upitan da li očekuje sličan meč u petak.

"Prvo treba da budem dva seta u prednosti. U suprotnom, ovo će biti potpuno drugačiji meč nego prošle godine. Poznaje me bolje i ja poznajem njega bolje. Mislim da će takođe biti malo i taktički meč više. Ali u neku ruku i mentalno. Uvek je teško igrati ovde, naročito protiv Novaka na grend slemovima. Biće to teška misija. Međutim, srećan sam. Boriću se za svaku loptu. Uživaću u momentu, znajući da mogu da idem snažno, pokušavajući da ga pobedim. Ali, imamo dva dana slobodno, pokušaću da radim na nekoliko stvari koje ću možda koristiti u sledećem meču, videćemo kako će to izgledati."

Na putu do polufinala Janik Siner nije imao prilike da se sastane sa igračem iz Top 50 liste, ali prema njegovom mišljenju, to ne bi trebalo da predstavlja problem pred duel sa braniocem trofeja.

"Ne gledam to tako, jer svaki igrač koji dođe ovako daleko, znači da je veoma dobar igrač. Mislim da je Roman igrao na veoma visokom nivou, mnogo većem od nejgovog renkinga. Mislim da ispred sebe ima veoma dobar ostatak godine. Sa druge strane, pobeđivao sam top igrače u prošlosti takođe na ovim terenima. Svaki meč shvatam sa posebnom pažnjom, pokušavajući da pobedim rivala, a onda ćemo videti kako će biti", zaključio je Siner.

Podsetimo, Novak Đoković pobedio je prethodno Andreja Rubljova u četiri seta, za njegovo 14. vimbldonsko polufinale i 26. trijumf u nizu na Otvorenom prvenstvu Engleske.