ATP

ATP objavio kalendar takmičenja za 2025. godinu: Ukupno sedam turnira iz Serije 1000 imaće sada produženi formati i trajaće 12 dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 18:33
Novak Đoković, najbolji teniser sveta Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković, najbolji teniser sveta

ATP je i zvanično objavio kalendar takmičenja za 2025. godinu, a u odnosu na ovu ima nekoliko bitnih promena. Mastersi u Kanadi i Sinsinatiju produženi su na 12 dana. Tako će ukupno sedam turnira Serije ATP 1000 imati produženi format, a to je slučaj sa mastersima u Rimu, Madridu, Šangaju, Indijan Velsu i Majamiju. 

Od naredne godine biće i tri turnira više u Seriji ATP 500, umesto 13 biće ih 16, a unapređena su takmičenja u Dalasu, Dohi i Minhenu.

Turnir u Hamburgu umesto u julu, biće pomeren za maj, tako da će se igrati pre Rolan Garosa.
Još jedna od promena je da neće biti turnira u Eštorilu, njegovo mesto u kalendaru dobio je Minhen. Izostaće i turnri u Kordobi, Njuportu, Atlanti i Lionu.

Turnir ATP 250 u Kordobi prebačen je u Majorku i igraće se pre Vimbldona, dok će se turnir u Los Kabosu umesto u februaru igrati u julu.

"Naredna sezone doneće nova poboljšanja na ATP Turu kroz osvežen kalandar. Prošle sezone smo otvorili nova polja, imali smo rekordnih pet miliona posetilaca na našim turnirima. To je samo jedan pokazatelj koliko je ovaj sport u pozitivnom trendu", rekao je predsednik ATP Andrea Gaudenci.