Novak Djoković

Reči Novaka za pamćenje: Uvek se povežem sa onim dečakom u Srbiji koji je sanjao da osvoji Vimbldon

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.07.2023 19:01
Reči Novaka za pamćenje: Uvek se povežem sa onim dečakom u Srbiji koji je sanjao da osvoji Vimbldon Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da mu je meč protiv Argentinca Pedra Kaćina u prvom kolu Vimbldona bio najčudniji koji je ikada odigrao.

Đoković je pobedio Kaćina 6:3, 6:3, 7:6 (7:4), a meč je bio prekinut posle prvog seta zbog kiše, a pauza je trajala gotovo sat i po vremena, dok se nisu stekli normalni uslovi za igru.

"Najčudniji meč koji sam odigrao. Bilo je malo frustrirajuće čekati i za publiku i nas. Hteli smo da igramo, ali uslovi nisu bili sjajni", rekao je Đoković po završetku meča i dodao:

"Bilo je klizavo pod krovom. Bila je druga priča kada je krov otvoren. Ovo je sveti gral tenisa, nešto posebno. Svaki put kad izađem sa reketima, ne sa peškirima, bude dobro. Bilo je zabavno, nadam se da vam se dopalo", dodao je Đoković, koji je dobio ovacije od navijača sa tribina.

 

 

Srpski teniser nije izgubio deset godina na Centralnom terenu Vimbldona.

"Ovo je kao moj drugi dom, prilično lep, nema ništa lepše od vimbldonske tradicije. Vraćam se ovde na turnir koji sam sanjao da osvojim. Povežem se sa malim dečakom koji je sanjao u Srbiji da osvoji najveći turnir na svetu. Želim da nijedan meč ne shvatam olako, zaista sam blagosloven i prelep je osećaj biti opet ovde", istakao je srpski teniser.

Đoković je pohvalio argentinskog tenisera Pedra Kaćina.

"Mislim i da Kaćin zaslužuje veliki aplauz za svoju partiju danas. Naročito u trećem setu je bio odličan na servisu, pogađao je uglove servis polja vrlo precizno, nije uopšte bilo lako napraviti brejk. Ovo je bio prvi put da sam se sastao sa njim, on je jedan igrač koji tek dolazi, vrlo je snažan. Naravno da igra najbolje na šljaci, ali je pokazao da igra dobro i na travi. Prvi meč je uvek nezgodan, može tu biti svašta da se desi, jer je trava mnogo drugačija od šljake u svakom smislu. Potrebno je prilagođavanje, više je vremena potrebno nego na druge podloge, ali pomoglo mi je to što sam i prethodnih godina uspevao u tome. Idemo korak po korak i nadam se da će na svakom meču biti sve bolji nivo tenisa", zaključio je Đoković.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona.