La Liga

Pau Kurbasi u Barseloni do 2027: Klauzula 500 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 22:32
Pau Kurbasi u duelu sa Barkolom iz PSŽ Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard
Pau Kurbasi u duelu sa Barkolom iz PSŽ

Barselona je ptopisala ugovor sa Pau Kurbasijem do juna 2027. godine uz izlaznu klauzulu od 500 miliona evra. Mladi defanzivac još nije napunio 18 godina te je zato i ugovor samo na tri godine, ali klauzula za raskid je upola od standardne koju postavljaju Katalonci - milijardu evra.

Kada govorimo o klauzulama defanzivaca Barselone, na milijardu evra imaju Ronald Arauho, Žil Kunde, Alehandro Balde, upola te vrednosti je klauzula Andreasa Kristensena, Inigo Martinez može da ide za 400 miliona, Markos Alonso za 50 miliona, Ektor Fort za 10.

"Veoma sam srećan jer se ostvario moj san. Samo sam želeo da igram fudbal za Barselonu, da se razvijem pa gde me put odvede. Zato sam neizmerno srećan zbog ugovora", istakao je Kurbasi.

 

 

Iskazao je i zadovoljstvo što i ostali njegovi vršnjaci, poput Marka Gijua i Ektora Forta dobijaju šansu kod Ćavija Ernandeza, a ugovor ga, kaže, neće promeniti:

"Želim samo da radim, da se usavršavam i da ostanem svoj. Ovakav kakav jesam".

Kurbasi (17) je odigrao čak 31 utakmicu ove sezone i to u svim takmičenjima, a 20 za seniorski sastav, 15 u Primeri La Ligi.