ATP

Miomir Kecmanović prošao startno kolo rimskog Mastersa: Pobeda u dva čina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 18:43
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u drugu rundu Mastersa u Rimu Guliver
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u drugu rundu Mastersa u Rimu

Miomir Kecmanović igraće drugo kolo Mastersa u Rimu, pošto je danas sa prestižnog turnira ATP serije 1.000 izbacio Brendona Nakašimu iz Sjedinjenih Američkih Država - 2:0 (6:4, 6:4).

Beograđaninu je za drugu pobedu u međusobnim duelima bilo potrebno sat vremena i 38 minuta na šljaci u italijanskoj prestonici, odnosno nemalo truda, borbe i koncentracije da eliminiše lošije plasiranog singl igrača u svetskom poretku (72).

 

 

Pedesetosmom reketu sveta prvi set pripao je zahvaljujući brejku u petom gemu, a i drugi je prelomio oduzimanjem gema na servis protivnika za identičnih 3:2. Dan kasnije od predviđenog termina, jer mu je kiša od juče oduzela dan odmora.

Toliko potrebnog, obzirom na to da u sledećoj rundi ide ni manje ni više nego na petog nosioca Otvorenog prvenstva Italije i sedmoplasiranog na ATP listi - Kaspera Ruda. Srbin i Norvežanin imaju četiri susreta iza sebe, a odnos naga je izjednačen. Kecmanović je slavio u dva duela 2019. godine, a Rud prošle i pretprošle sezone. 

Ranije, u toku dana, ostanak na prestižnom Mastersu obezbedio je i Hamad Međedović, pošto je prešao "preko" Alekseja Popirina iz Australije, dok Novak Đoković tek treba da, od drugog kruga, počne svoju bitku za novi rimski trofej.