ATP

Het-trik srpskih tenisera u Rimu: Razigrani Lajović posle maratona eliminisao Sonega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 01:16
Dušan Lajović Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Dušan Lajović

Dušan Lajović je upotpunio uspeh srpskih tenisera u prvom kolu Mastersa u Rimu i posle Hameda Međedoviča i Miomira Kecmanovića izborio je plasman u drugo kolo pobedivši Lorenca Sonega 2:1 (6:3, 6:7, 6:3). Naredni rival biće mu 17. nosilac Argentinac Baez.

Viđen je pravi maraton koji je trajao dva sata i 31 minut, završio se u 1:15 u petak ujutru, a slavio je srpski teniser. Iako je meč počeo posle 22 časa, Lajović je zadržao odličan fokus i skoro bez greške odigrao prvi set kojeg je za 39 minuta dobio 6:3. Napravio je sropski teniser brejk u drugom gemu, poveo 3:0, a onda vrlo dobrom igrom stigao da servira sa set. Sonego je stigao do brejk lopte, ali Lajović je igrao veoma dobro, odbio je pokušaj brejka i iskoristio prvu set loptu.

Srpski tensier je odlično kombinovao udarce, forhend paralelama pogađa je na pravo mesto i napravio je brejk već u trećčem gemu drugog seta. Poveo je "Duci" 3:1 i kad se činilo da će nastaviti u tom ritmu dogodila mu se lakša povreda zgloba. Sonego je vratio brejk, poveo 4:3, ali Duci se nije dao. Imao je brejk priliku na 5:5, ali se Italijan izvukao i poveo 6:5. Uspeo je Lajović lako da stigne do taj-brejka.

A, u njemu Sonego je poveo 4:1, navijači su u fudbalskoj atmosferi slavili kada je njihov zemljak imao 6:2 i četii set lopte. Lajović se vratio na 5:6, ali Italijan je pogodio as i dobio drugi set - 7:5.

Treći set je imao jak intenzitet, lepe poene na obe strane, Lajović se izvukao u sedmom gemu, a onda je zaigrao maestralno. Napravio je brejk u osmom gemu za 5:3, a zatim servirao i odigrao majstorski za trijumf od 6:3.