Novak Djoković

Novak uspešno krenuo u odbranu trofeja na Vimlbdonu: Kačina pao u tri seta, na redu je Tompson!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 18:19
Novak uspešno krenuo u odbranu trofeja na Vimlbdonu: Kačina pao u tri seta, na redu je Tompson! Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Srpski teniser i branilac titule na Vimbldonu, Novak Đoković uspešno je preskočio prvu prepreku na gren slem turniru u Londonu, gde je na startu takmičenja u laganom ritmu savladao Pedra Kačinu iz Argentine u tri seta - (6:3, 6:3, 7:6).

Drugi teniser ATP liste, koji se bi eventualnom odbranom trofeja na Vimbldonu vratio na svetski vrh, bez većih problema opravdao je ulogu favorita posle dva časa i 15 minuta igre, iako je sam meč trajao nešto duže zbog prekida prouzrokovanog kišom i lošim vremenom u Londonu.

Iako je Novak bio dominantniji rival tokom čitavog meča, početak susreta nije krenuo po volji najboljeg srpskog tenisera. Argentinac, koji važi za specijalistu za šljaku, prvi je došao do brejka i to u trećem gemu, kada je iskoristio nešto slabiji period momka iz Beograda. Međutim, Đoković se odmah vratio ribrejkom, da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis 68. tenisera sveta za vođstvo od 1:0.

Za razliku od uvodnog, Đoković ništa nije želeo da prepušta slučaju u drugom setu. Od starta je ušao u napadački ritam i već u prvom servis gemu Kačine došao do brejka, da bi dominaciju potvrdio još jednom, u devetom gemu za ubedljivih 6:3. U međuvremenu meč je prekinut zbog kiše, a pauza dok se ne zatvori krov na Centralnom terenu i ne steknu normalni uslovi za igranje, trajala je gotovo sat i po vremena!

 

 

Međutim, ni to nije pokolebalo branioca titule. Dobrim servisima i kvalitetnom igrom iza osnovne linije odbijao je svaki nalet žilavog Argentinca, koji je uprkos velikoj razlici na ATP listi, pružio i više nego solidan otpor u trećem setu. Zahvaljujući dobrim servisima Kačina je nekako uspeo da "preživi" do taj-brejka, iako je Srbin možda mogao i ranije do pobede. Ali, kada je trebalo, osvajač 23. grend slem titule ubacio je u višu brzinu i sa konačnih 7:4 obezbedio kartu za drugu rundu gde ga čeka 70. teniser sveta - Džordan Tompson.

Australijanac je prethodno nakon velikog preokreta savladao Brendona Nakašima u pet setova. Do sada se nije susretao sa Đokovićem na ATP turu, a tokom ove godine zabeležio je 28 pobeda i 16 poraza. Poređenja radi skor Novaka je 27-4.