Novak Djoković

Đoković bez problema protiv Tompsona, srpski as u trećem kolu Vimbldona

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

05.07.2023 20:37
Đoković bez problema protiv Tompsona, srpski as u trećem kolu Vimbldona Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Haos na Vimbldonu ne remeti Novaka Đokovića. Srpski as se bez problema plasirao u treće kolo turnira koji je osvajao sedam puta, budući da je pobedio Džordana Tompsona sa maksimalnih 3:0.

Po setovima je bilo 6:3, 7:6, 7:5 u korist drugog tenisera planete, a meč je trajao nešto manje od dva i po sata.

Od starta je Đoković prikazao veliku sigurnost u svojim servis gemovima, praktično nije gubio poene kada ubaci prvi servis, a standarno je, u svom stilu, konstantno pritiskao rivala pri servisima, a to mu se isplatilo u šestom gemu kada je napravio brejk i kasnije tu prednost rutinski potvrdio i priveo prvi deo igre kraju (6:3).

U drugom setu je bilo dosta neizvesnije. Tačnije, Tompson se opustio, ipak, nema toliko iskustvo igranja u "hramu tenisa" kakvo poseduje Đoković, te je svoj najbolji tenis prikazao upravo u ovom delu meča. Preživeo je Novakove napade i uspeo da dogura do taj-brejka, u kome je došlo do pada, što Srbin nije propustio. Poznato je da je Novak "kralj taj-brejkova", da u odlučujućim poenima nikad ne greši, a tako je bilo i sada, došao je do velikih 2:0, i potom stavio prst na čelo, sugerišući da je glava najvažnija, a da je on upravo u tom aspektu najbolji na svetu, a verovatno i u istoriji.

 

 

Australijanac se pak nije obeshrabrio, nastavio je sa dobrom igrom i u trećem setu, Đoković je držao nivo, a potom pri vođstvu od 4:3 značajno pritisao Tompsona, ali nije uspeo da dođe do brejka, a to mu je pošlo za rukom u spektakularnom, 12. gemu, u kome je Tompson zaista imao nekoliko sjajnih poteza, ali je srpski as imao spremne odgovore i na kraju uspeo da slavi.

Ovo je ujedno bila 350. pobeda na Grend slem turnirama za Đokovića, a rival aktuelnom šampionu Australijan Opena, Rolan Garosa, i osvajaču prethodna dva Vimbldona biće bolji iz duela Tomas Martin Ećeveri - Stanislas Vavrinka.