Novak Djoković

Alkaraz zaboravio kako je postao prvi: Teško je prihvatio pobedu Đokovića u Melburnu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 13:12
Alkaraz zaboravio kako je postao prvi: Teško je prihvatio pobedu Đokovića u Melburnu AP Photo/Kamran Jebreili

Mladi španski teniser i jedan od najtalentovanijih igrača "belog sporta", Karlos Alkaraz, koga su mnogi teniski stručnjaci proglasili naslednikom Rafaela Nadala i jednog iz plejade koji bi možda mogao da dostigne rezultate velike trojke, rešio je da kaže nešto o izgubljenom prvom mestu na ATP listi.

Đokoviću je prošle godine bilo zabranjeno da igra na Australijan openu, a kasnije i na turnirima Masters serije u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Najboljeg svetskog tenisera nije bilo ni na poslednjem grend slemu u sezonu – US Openu. Konačno, vratio se ove godine u Melburn i osvojio desetu titulu na Australijan openu, a 22. u karijeri. Zahvaljujući tom trijumfu ponovo je postao lider na listi najboljih igrača sveta.

 

 

Španac je, kako je sam priznao, sve to teško prihvatio. 

"Bilo mi je baš teško što sam propustio Australijan open i da gledam na TV kako mi Đoković uzima prvo mesto na ATP listi. Bilo je jasno da će mi to biti oduzeto pre ili kasnije, teško je održati se na tom mestu... Sada mi je cilj da to povratim", rekao je Alkaraz. 

Alkarazov komentar nije prošao nezapaženo kod navijača Novaka Đokovića, a jedan od njih ga je podsetio: "Đoković je morao da sedi i da gleda TV dok su se svi ostali borili za 10.000 bodova. Cenim stav da moraš da se vratiš na prvo mesto, ali moraš da shvatiš da si bio prvi samo zbog spleta okolnosti", napisao je navijač Novaka Đokovića.