Novak Djoković

Đoković započeo 409. nedelju kao najboji na svetu: Od danas ima 200 sedmica više na čelu ATP liste od Nadala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 08:27
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Novak Đoković

Najbolji teniseri sveta u Melburnu se bore za titulu na prvom Grend slemu u sezoni, ovog ponedeljka je na startovala druga nedelja Australijan Opena, a branilac titule Novak Đoković je dočekuje kao prvi teniser sveta, a to je njegov 409. put u karijeri da sedmicu započinje kao lider.

Pravilo je takvo da se tokom igranja četiri najveća svetska turnira (Australijan Open, Rolan Garos, Vimbldon, US Open) ne objavljuje nova ATP lista već je ona od 15. januara i dalje na snazi, a to znači da Nole i dalje ima 11.055 poena.

Ono što je posebno zanimljvo je podatak da Đoković od danas ima tačno 200 nedelja više provedenih na čelu liste najboljih svetskih igrača od Španca, Rafaela Nadala koji je 209 puta u karijeri bio najbolji na svetu.

 

 

Drugi igrač planete je i dalje Karlos Alkaraz koji će od 09.00 časova igrati meč osmine finala protiv Miomira Kecmanovića, a zatim slede Danil Medvedev, Janik Siner i Andrej Rubljov.

U drugoj polovini TOP 10 liste najboljih igrača sveta se nalaze Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Hubert Hurkač i Aleks de Minor.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Laslo Đere je na 33. poziciji, a Dušan Lajović na 51. mestu, mada će njih dvojica zbog ranog ispadanja u Australiji verovatno naredne nedelje doživeti pad na ATP listi, dok će Kecmanović koji je trenutno 60 igrač na svetu sigurno, bez obzira na ishod meča sa Alkarazom, napredovati nekoliko mesta.