Vesti iz rukometa

Đerona rezimirao prvi deo priprema, Cupara i Radivojević složni da je odbrana bila na zavidnom nivou

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 21:36
Đerona rezimirao prvi deo priprema, Cupara i Radivojević složni da je odbrana bila na zavidnom nivou MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, prokomentarisao je susret sa Slovenijom, koji je na kraju završen bez pobednika - 28:28 (12:10).

Đerona je prvo remizirao učinjeno u ovom delu priprema za Evropsko prvenstvo:

"Ovaj meč je dobar način da završimo ovu nedelju. Daje nam neke odgovore na pitanja koje smo imali pred početak priprema. Bilo je ovo dobrih pet dana u Pazovi. Vidimo naše mane, ali i vrline, moramo da imamo više koncentracije na početku prvog, ali i drugog poluvremena. Neki igrači su bili zaista korisni, sada je vreme za klubove, želim im sreću u narednih mesec i po dana, a mi ćemo sve da analiziramo i pripremimo se za Evropsko prvenstvo", istakao je selektor "orlova".

Golman naše selekcije, Vladimir Cupara, složan je sa trenerom da start nije bio dobar, ali da je odbrana to anulirala.

"Danas je bila jedna dobra utakmica, imali smo padove na početku, ali smo odbranom i zalaganjem uspeli da anuliramo loš start i imali smo šansu i da pobedimo, ali je falilo malo sreće. Mnogo je bilo bolje nego juče. Nismo se predali nego smo pokazali karakter i idemo dalje", rekao je Cupara.

Bogdan Radivojević smatra da su sudije bile naklonjene rivalu, ali i da su "orlovi" ispoštovali dogovor iz svlačionice.

"Teška utakmica, znali smo da će tako i biti. Probali smo da ispoštujemo dogovor i mislim da smo uspeli. Odbrana je bila na visokom nivou, u napadu smo promašili neke zicere. Oni su uz pomoć sudija došli do nerešenog rezultata kao i na prošloj utakmici do pobede. Dali smo svoj makismum i sve će biti još bolje u predstojećem periodu", podvukao je Radivojević.