Vesti iz rukometa

Izvinjavam se navijačima u Srbiji: Toni Đerona žali zbog eliminacije sa EP

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.01.2024 21:25
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona Guliver
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je posle eliminacije sa Evropskog prvenstva da je ovo "težak dan za navijače u Srbiji" i uputio im zbog toga javno izvinjenje.

"Čestitke ekipi Crne Gore za izuzetno intenzivnu utakmicu, zasluženo su pobedili. Mi smo ovu utakmicu izgubili prvog dana na ovom prvenstvu u prvom meču. Poslednja dva minuta protiv Islanda ubacila su "virus" u glave i uneli nesigurnost od kog se nismo oporavili do danas. Još u decembru smo rekli da će odlučivati jedna lopta i tako se i desilo. Ne samo večeras nego u svim utakmicama. Težak dan za navijače u Srbiji i ja im se izvinjavam zbog toga", rekao je stručnjak iz Španije za sajt Rukometnog saveza Srbije.
 

Đerona i pored katastrofalnog rezultata na EP veruje u budućnost reprezentacije. "Ova ekipa iz obe perspektive mora da unapredi dosta. Mladi igrači iz juniorske selekcije uz ove koje smo već dobili kucaju na vrata ovog tima i uz određeno iskustvo verujem da Srbija ima perspektivu i da može da izraste u reprezentaciju za velika dela", zaključio je Đerona.

Najbolji pojedinac u redovima Srbije Lazar Кukić bio je vidno razočaran posle poraza. "Ne bih komentarisao moj učinak jer smo izgubili utakmicu, završili na poslednjem mestu i ovo takmičenje se za nas završilo katastrofalno. Ne znam šta bih drugo rekao. Jako sam razočaran, celo prvenstvo nismo bili kompletni svih 60 minuta na svakoj utakmici, što nije dovoljno na ovakvom takmičenju jer svaka reprezentacija ima svoje kvalitete. Mislim da smo danas u odbrani bili jako loši i da nismo imali dovoljno veliko srce poslednjih 10-15 minuta", zaključio je Кukić.