Vesti iz rukometa

Toni Đerona pred pripreme za Evropsko prvenstvo: Nema kalkulacija i štednje ni u prijateljskim utakmicama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.10.2023 15:25
Toni Đerona pred pripreme za Evropsko prvenstvo: Nema kalkulacija i štednje ni u prijateljskim utakmicama MN Press

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je danas pred početak priprema za Evropsko prvenstvo da nema vremena za gubljenje i da srpske rukometaše na prvenstvu očekuje teška grupa.

Muška rukometna reprezentacija Srbije započela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru, a pripreme muške selekcije posetio je selektor ženske reprezentacije Uroš Bregar.

"Ovo je bio prirodan sled okolnosti. Kada smo se sreli poslednji put, rekao sam Urošu Bregaru da kad god smo u Staroj Pazovi, da je dobrodošao da se pridruži. Iskoristićemo i vreme van treninga uz kafu, da razmenjujemo stručna mišljenja i ideje. Deo smo istog tima, iste kuće i razmena znanja će koristiti svima", istakao je Đerona za sajt RSS.

Ciljevi za ovo okupljanje su jasni, svaki dan se koristi za pripremu Evropskog prvenstva zbog čega je ozbiljnost na maksimalnom nivou.

"Jasno je da nema mesta kalkulacijama i štednji bilo koje vrste u prijateljskim utakmicama. Poslednja tri susreta protiv Slovenije završila su se u našu korist, tako da i od protivnika očekujemo da će pokušati da se 'osveti'. Ekipa Slovenije kao i mi ima samo tri nedelje priprema za Euro uzimajući u obzir da je ovo prva od tri. Naredna će biti u decembru i zatim finalna u januaru", izjavio je Đerona.

Dodao je da je grupa koja očekuje reprezentaciju Srbije teška, ali da se sa ovom generacijom se temeljno radi duže vreme.

"Sada je momenat za finese, taktiku i da se probaju neki novi igrači. Neki igrači su promenili sredine, neki uloge i sve to treba uzeti u obzir pred Nemačku", rekao je on.

Selektor konstatuje da su očekivanja maksimalna i da se ekipa za ovo spremala čitav ciklus.

"Od trenutka kad sam postao trener ja sam pod pritiskom rezultata, posebno kada se radi sa nacionalnim timovima. Sada je možda za nijansu veći jer su specifične okolnosti prisutne. Slovenija koju smo pobedili toliko puta je u blagoj prednosti potencijalno za plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre, ali to nije opravdanje. To samo govori da je sve u našim rukama i da mi diktiramo da li će kruna ove generacije biti odlazak u Pariz", zaključio je Đerona.