Vesti iz rukometa

Toni Đerona: Uzbuđeni smo što smo ponovo na okupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 17:55
Toni Đerona MN Press
Toni Đerona

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je danas da je glavni cilj njegovog tima prolaz u glavnu rundu Evropskog prvenstva i borba za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Rukometaši Srbije počeli su danas da se okupljaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde će obaviti završni deo priprema za EP u Nemačkoj 2024. godine.

Rukometaši Srbije će potom u Staroj Pazovi trenirati do trećeg januara naredne godine, a onda će pripreme nastaviti u Granjolersu gde će odigrati tri prijateljska meča protiv Slovačke, Poljske i Španije.

Srpski rukometaši će 10. januara naredne godine otputovati u Minhen. "Orlovi" će na EP 2024. biti u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. Srbija će prvi meč na kontinentalnom šampionatu odigrati 12. januara protiv Islanda.

"Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo EP važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak", rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt RSS.

On je istakao da će vreme do početka EP biti adekvatno iskorišćeno.

"Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone, koja uveliko traje. Prolazak u glavnu rundu i borba za olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje", dodao je selektor Srbije.

Đerona je naveo da će pripreme u Staroj Pazovi da iskoristi da njegov tim bude u najboljem mogućem izdanju.

"Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda", zaključio je španski stručnjak.

EP će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.