Vesti iz rukometa

Moli Kubina zahvalna na ukazanoj prilici: Srbija je moj dom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 21:30
Moli Kubina MN Press
Moli Kubina

Golmanka rukometne reprezentacije Moli Kubina, koja je u mlađim kategorijama branila za Mađarsku, rekla je danas da je "Srbija njen dom" i da je odluka o promeni državnog tima bila laka. 

"Protekle godine sam provela 10 dana sa reprezentacijom i odluka je bila laka. Odmah sam se osetila dobrodošlo, sve devojke su učinile da se osećam kao deo tima i jasno mi je bilo - Srbija je moj dom", rekla je 21-godišnja Kubina u razgovoru za sajt Rukometnog saveza Srbije. 

Talentovana golmanka srpsko-mađarskog porekla nastupala je u mlađim selekcijama za Mađarsku, ali se ipak odlučila da na grudima želi da nosi grb Srbije.

Obukla je dres reprezentacije i već na tom prvom meču pokazala raskošni kvalitet sa 46% uspešnosti na golu. Za pola sata upisala je sedam odbrana od kojih je jedan udarac bio sa linije sedam metara. Svojim partijama "zaradila je" i poziv na pripreme za Svetsko prvenstvo i turnir u Španiji.

"Zahvalna sam što sam posle debija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobila priliku da sa ekipom krenem na turnir u Španiji, kao i da budem na spisku za šampionat sveta. Devojke su me sjajno prihvatile, zbog njih je sve lakše na terenu, a uživamo i van terena u druženju".

Povratkom iskusne Marije Čolić u reprezentaciju i uz rad sa legendarnom golmankom, a sad trenerom golmana, Brankom Jovanović, Kubina ima podršku da krči put ka reprezentativnom uspehu.

"Кad vidim Čolu i trenera Branku kako skaču sa klupe i proslavljaju svaki moj potez, presrećna sam. Svaki trening sa njima je težak, ali je i uživanje. Zahvalan sam što mogu da učim iz njihovog iskustva, saveti mi mnogo znače i njih dve me čine boljom", zaključila je Kubina.