Vesti iz rukometa

Kraj saradnje: Toni Đerona više nije selektor rukometne reprezetancije Srbije

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.01.2024 16:11
Toni Đerona Tanjug/Peter Kneffel/dpa via AP
Toni Đerona

Rukometna javnost u Srbiji je imala velika očekivanja od Evropskog prvenstva koje je trenutno u toku u Nemačkoj. Ipak, naši rukometaši pod vođstvom Antonija Đerone, su takmičenje završili u grupnoj fazi sa samo jednim osvojenim bodom.

Rukometni savez Srbije je zato doneo odluku da se rastane sa španskim stručnjakom i doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu ugovora.

"Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno", izjavila je predsednica RSS-a, Milena Delić.

 

 

Reči zahvalnosti imao je i Antonio Đerona.

"Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate", rekao je Đerona.