Premijer liga

Premijer liga na TV Arena Sport: Veliki londonski derbi između Čelzija i Totenhema u zaostaloj utakmici 26. kola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 19:08
Fudbaleri Totenhem Tanjug/Nick Potts/PA via AP
Fudbaleri Totenhem

Veliki londonski derbi između Čelzija i Totenhema igra se danas u 20.30 (TV Arena 3 Premium), a u pitanju je zaostala utakmica 26.kola Premijer lige.

Čelzi je u vrlo teškoj situaciji i blizu je još jedne sezone bez evropske scene, a trenutno je tim iz Londona na 9. mestu na tabeli sa 48 bodova, pet manje od Njukasla i šest od Mančester junajted, ali imaju utakmicu manje, upravo ovu. 

 

 

Ovaj meč trebalo je da se igra još u februaru, ali je odložen zbog FA kupa.

Čelsi je u subotu odigrao nerešeno protiv Aston Vile u rolerkoster utakmici, gdje su "plavci" postigl treći gol u nadoknadi, ali je isti poništen posle VAR provere.

 

 

Ukoliko želi da dođe do Evrope, Čelzi u narednih pet utakmica koliko ima do kraja sezone, mora da dobije barem četiri, od toga su tri kod kuće.

Sa druge strane i Totenhem nastavlja sa lošim rezultatima u drugom delu sezone, iako im je start bio fantastičan. Dodatni problem za pomenuti klub su povrede Bena Dejvisa i Tima Vernera, koji će biti odsutni do kraja sezone.

Totenhem je peti na tabeli sa sedam bodova manje od Aston Vile, a do kraja sezone mora da igra sa Liverpulom i Mančester sitijem.

 

 

Na posljednjih pet međusobnih okršaja ovih ekipa, Čelzi je upisao tri pobede, Totenhem jednu, dok je jedan meč završen bez pobednika.

Prvi meč ovih timova završen je pobedom Čelzija rezultatom 4:1.

 

Standings provided by Sofascore