NBA

Trener Majamija Erik Spolstra: Jović još nije na šampionskom nivou

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 12:36
Nikola Jović Tanjug/AP Photo/Mike Stewart
Nikola Jović

Trener Majamija Erik Spolstra bio je razočaran posle eliminacije od Boston Seltiksa u petoj utakmici prve runde plej-ofa.

Osim o tom duelu on je govorio i o reprezentativcu Srbije Nikoli Joviću, koji po njegovom mišljenju i nije još na top nivou, mada je zadovoljan ostvarenim,

"Jović ima samo 20 godina i stalno sebe moram to da podsećam. Ipak, držim jako visoke standarde za njega, to se neće promeniti. Uvek imamo najviša, šampionska očekivanja. On mora sad da dostigne taj nivo. Da li je trenutno na tom nivou? Nije. Da li ću prestati da ga guram napred? Ne. Mnogo me hrabri napredak koji je ostvario u poslednjih godinu dana. U poršlogodišnjem plej-ofu Jović, uopšte nije igrao. Ako se pogleda period od prošlog juna, pa sve do sada, onda je jasno da je to je veliki i značajan napredak“, istakao je Erik Spolstra. 

 

 

Srpski reprezentativac je u poslednjem meču u sezoni upisao osam poena, sedam skokova i četiri asistencije, ipak, učinak je mogao da bude i bolji.

"Nikola je prošao veliku školu i naučio koliko je svaka lopta bitna, kao i sve ostalo što je važno u plej-ofu. Imaće veliki motiv da bude produktivan i van sezone. Napravio je ogroman napredak prošlog leta kroz Letnju ligu i Mundobasket. Sada će imati još jedno takvo leto, čekaju ga Olimpijske igre, ali će pomoći i da malo odmori, da bude zdrav, oporavi telo i onda uzme da radi na sebi. To je sve važno“, istakao je Spolstra.