Nikola Jokić

Ako ne osvoji titulu, ulazi u grupi igrača sa sjajnim brojkama bez uspeha: Novinar ESPN-a oštro o Jokiću

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

14.04.2023 17:46
Ako ne osvoji titulu, ulazi u grupi igrača sa sjajnim brojkama bez uspeha: Novinar ESPN-a oštro o Jokiću Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Novinar ESPN-a, Alan Han, istakao je da je srpski centar, Nikola Jokić, pod najvećim pritiskom da ove sezone osvoji šampionsku titulu.

Često ESPN ima segmente u svojim emisijama u kojima po nekom parametru rangira igrača, a sada su na tapetu bili košarkaši sa najvećim pritiskom. Han je na peto mesto stavio Džejsona Tejtuma, ispred koga su Džejms Harden, Džoel Embid i Kris Pol. Jokića je stavio na prvu poziciju, a onda je i objasnio zašto je to uradio.

"Kada ste košarkaš koji je osvojio dve uzastopne MVP nagrade, kada beležite takve brojke i dominirate u regularnom delu sezone, onda je vreme da osvojite titulu", rekao je Han, pa dodao:

"Možda ne želite taj pritisak, ne tražite taj pritisak, ali dve godine zaredom nosi krunu najboljeg košarkaša. Tim mu je prvi na Zapadu, većinu vremena su na tom mestu, vreme je da Nikola Jokić dokaže da ti brojevi mogu voditi ekipu do timskog uspeha. Ukoliko se to ne desi, ulazi polako u grupu u kojoj je čovek na četvrtom mestu. Sjajna statistika, ali bez timskog uspeha", rekao je Han.

 

 

Sličnu ploču novinari su vrteli i pre dve godine kada je igrač sa najvećim pritiskom bio Janis Adetokumbo. Grk je tada takođe osvojio dve uzastopne MVP nagrade, a u pitanje se dovodio njegov stil igre, tačnije da li način na koji Janis igra može da doprinese osvajajnu titule. Zvezda Milvokija je odmah iste sezone osvojila prsten, a videćemo da li će isto učiniti i Nikolin Denver...

Nagetsi će u prvoj rundi plej-ofa igrati sa boljim iz plej-in susreta između Minesote i Oklahome. Jasno je da navijači franšize iz Kolorada priželjkuju Tandere, ali nema sumnje da su Timbervulfsi favoriti.

NBA plej-of kreće u subotu 15. aprila, a doigravanje u najboljoj ligi na svetu moći ćete da ispratite na kanalima TV Arena sport.