Nikola Jokić

Nikola Jokić nije toliko popularan u NBA: Bar ne koliko Viktor Vembanjama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 23:00
Košarkaš Denvera Nikola Jokić u društvu saigrača Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Denvera Nikola Jokić u društvu saigrača

NBA liga objavila je listu najprodavanijih dresova u takmičenju, a prema brojkama iz Amerike, ime Nikole Jokića se ne pominje među Top 10 košarkaša i kandidata.

Iako je centar Denvera i ove sezone u najužem krugu za MVP titulu, Nikola Jokić izgleda nije osvojio sva srca navijača u NBA ligi. Njegov dres tek je 14. najprodavaniji u takmičenju, a prvi na listi je Stef Kari iz Golden stejta.

Zatim sledi Džejson Tejtum, treći je Lebron Džejms, očigledno... A, veliko iznenađenje predstavlja ime Viktora Vembanjame na četvrtom mestu liste. Mladi Francuz oborio je brojne rekorde popularnosti otkako je stigao NBA ligu ove sezone, a prema svemu sudeći, ima ogromnu bazu fanova i van svoje domovine.
 

 

 

Janis Adetokumbo je na petom mestu ispred Luke Dončića. Devin Buker i Kevin Durant su sedmi i osmi, a Top 10 listu upotpunjavaju Tajris Meksi i Dejmijan Lilard. Zanimljivo, košarkaš Filadelfije nalazi se ispred Džoela Embida na listi, koji zauzima tek 12. mesto.

Nikola Jokić je 14... Pomalo iznenađujuća brojka, obzirom da je nedavno dobio veliki broj glasova od navijača u izboru za "All-star", ali treba razumeti da Denver i nije toliko popularna franšiza u NBA ligi. Bez obzira što su Nagetsi prošle godine osvojili titulu...