NBA

Embid ispao na startu plej-ofa, pa govorio o Jokiću i Nagetsima: Nama je potrebno to što oni imaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 17:15
Košarkaš Filadelfije Džoel Embid tokom utakmice sa Njujork Niksima Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Košarkaš Filadelfije Džoel Embid tokom utakmice sa Njujork Niksima

Iako je u plej-of ušao kao MVP regularnog toka sezone i dok se nije povredio, jedan od kandidata za ovogodišnju nagradu, Džoel Embid i njegova Filadelfija eliminisani su na startu doigravanja od Njujorka. Sa 4:2 u seriji Niksi su prošli u polufinale Istočne konferencije, gde će igrati protiv Indijane, dok će Seventisiksersi ranije na odmor...

Posle rane, ali ne i nenadane eliminacije, navijači Filadelfije "osuli su drvlje i kamenje" po Embidu i družini na internetu, u prvi plan isticajući greške trenera i pojedinih igrača u drugoj utakmici serije, kada su Seventisiksersi propustili veliku priliku za brejk. Pa se nakon najnovijeg poraza Džoel osvrnuo na kritike javnosti. 

Za razliku od pređašnjih konferencija gde bi uglavnom "bacao saigrače pod voz", Džoel Embid, ovaj put, govorio je pohvalno o svojoj ekipi i nagovestio bolje partije Filadelfije naredne sezone.

"Svaka godina ista priča. Jedna osoba dođe i onda je nema naredne sezone, ovaj put je malo drugačije. Maksi je napravio iskorak i bio je sjajan cele sezone. Sigurno jedan od 10 najboljih igrača u ligi i sada konačno možemo da gradimo tim oko jednog mladog košarkaša. Ovo je put kojim trebamo da idemo, želimo da napravimo dobar tim i da dodajemo kvalitetne igrače u naš roster. Tu smo i mi stariji, imamo prostora u seleri kepu i nadam se da ćemo biti bolji sledeće godine."

Svaka dobra ekipa bila je dugo na okupu pre nego što je došla do uspeha, smatra Embid, koji je kao poređenje naveo aktuelne šampione -  Denver Nagetse.

"Hajde samo da pogledamo prošlogodišnjeg šampiona, Denver. Džamal Marej i Nikola Jokić su zajedno u timu koliko, oko osam godina? Pogledajte i druge timove, poput Golden Stejta, gde je jezgro tima dugo zajedno. Ne pamtim ni ja kada je poslednji put sastavljen tim koji je uspeo posle samo godinu dana", pravdao se Embid.

 

Cup tree provided by Sofascore