Nikola Jokić

Lejkersi su izgledali kao kajgana: Dežurni kritičar Jokića "promenio ploču" - Denver ima najboljeg igrača na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 18:29
ESPN analitičar Kendrik Perkins Guliver/AP Photo/Michael Dwyer)
ESPN analitičar Kendrik Perkins

Dežurni kritičar Nikole Jokića, Kendrik Perkins, koji već godinama radi kao NBA analitičar, osvrnuo se na pobedu Denvera protiv LA Lejkersa u prvoj rundi plej-ofa, dok je posebnu pažnju posvetio upravo igri srpskog centra.

Kao po običaju, Nikola Jokić bio je ključni igrač na parketu. Poenima iz tranzicije, sa niskog/visokog posta i sa linije 7.24, u potpunosti je razbio sve defanzivne postavke Lejkersa, da bi utakmicu na kraju završio sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Bio je to naravno povod da Kendrik Perkins, koji je godinama unazad umeo da kritikuje srpskog asa, progovori o igri srpskog asa. A, za razliku od prethodnih analiza, ovaj put bio je blagonaklon prema Jokiću i generalno, igri aktuelnih šampiona.

"Nagetsi imaju najbolju startnu petorku i najboljeg igrača na svetu. Lejkersi su izgledali kao kajgana. Jokić je na različite načine ubacio 32 poena. U formi je, spreman na veću minutažu mentalno i fizički. Nemaju odgovor za Jokića. Entoni Dejvis je odigrao sjajno i nije bio primećen zbog Jokića“, rekao je analitičar ESPN-a.

Uz to, dodao je da je Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu bila potrebna podrška ostalih saigrača. Pre svega Dianđela Rasela i Ostina Rivsa, koji su sinoć kombinovali svega 26 poena, uz loše procente šuta iz igre.

Za manje upućene fanove NBA lige, Kendrik Perkins je bivši NBA košarkaš, koji je tokom svoje 15-godišnje karijere beležio pet poena u proseku uz isto toliko skokova. Igrao je na poziciji centra, a YouTube je prepun njegovih "blupersa" sa parketa. Često je u prošlosti stavljao gotovo sve igrače ispred Jokića u izboru za MVP nagradu. Prošle sezone bio je to Džoel Embid, a ove Šej Gildžes-Aleksander, koji je, ruku na srce, možda i zaslužio pomenuto priznanje budući da je ubedljivo najmlađu ekipu u Ligi odveo na vodeće mesto Zapadne konferencije. I to još u ovakvoj konkurenciji...