Nikola Jokić

Na Zapadu ništa novo: Nikola Jokić puni koš, Denver pobeđuje, Lebron Džejms i LA Lejkers ne mogu ništa šampionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 08:00
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, nezaustavljiv u pobedi protiv LA Lejkersa Guliver/AP Photo/Jack Dempsey
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, nezaustavljiv u pobedi protiv LA Lejkersa

Košarkaši Denvera na dominatan način su zakoračili u plej-of NBA sezone 2023/24, pošto su na svom terenu poveli s 1:0 u seriji mečeva sa LA Lejkersima, tako što je Nikola Jokić opet ostavio u senci tandem Lebron Džejms - Entoni Dejvis i milioniti put bio nukleus pobede branioca najcenjenije titule u svetu igre pod obručima - 114:103.

Mada, dugo nije delovalo da će tim iz Kolorada ispisati istoriju najjače lige na svetu, prvi nanizavši devet pobeda nad istim rivalom, jer su gosti u nekom trenutku imali i dvocifrenu prednost. Na žalost Darvina Hema i njegove ekipe, to je samo isprovociralo žestoku reakciju pulena Majkla Melouna.

 

 

Nagetsi su dodali gas i namestili ruke u trećoj četvrtini, Kentavijus Koldvel realizatorski je pokrenuo šampiona, posle čega je bilo sve lakše u sudaru sa rivalom iz Kalifornije. Pogotovo kada je ovom poptuno olabavio šut za tri poena.

Naravno, Nikola Jokić je bio tu da povlači konce igre, deli saborcima lopte kao na tacni, odrađuje deo dobijenog posla u defanzivi... i na sve moguće načine demonstrira strašnu individualnu klasu u službi kolektivnog uspeha.

Poen po šoen, centar iz Sombora skupio ih je najviše u sastavu iz Kolorada (32), počastivši usput gledaoce i sa nekoliko strašnih zakucavanja. Uz to je napravio 12 dobitničkih skokova i upisao sedam asistencija. 

Jesu su mu na drugoj strani parirali Dejvis (32 poena, 14 skokova, pet asistencija) i Džejms (27 poena), ali nisu doneli prevagu kao što je to učinio kandidat za treću sezonsku MVP nagradu. 

 

 

Uz Jokića su stali Džamal Mari, sa 22 poena i deset asistencija, Majkl Porter (19 poena i osam uhvaćenih lopti), Eron Gordon (11 skokova, sedam asistencija i 12 poena) i Kentavijus Koldvel Poup (12 p). 

Dalje će proći ekipa s četiri trijumfa, a Denver će priliku za drugi imati na prelazu između nedelje i ponedeljka. 

NBA, plej-of

subota

Klivlend – Orlando 97:83

Minesota – Finiks 120:95

Njujork – Filadelfija 111:104

Denver – LA Lejkers 114:103

nedelja

Boston - Majami 19.00

LA Klipers - Dalas 21.30

ponedeljak

Milvoki - Indijana 01.00

 

Cup tree provided by Sofascore