Nikola Jokić

Zadrži Jokića ispod 15 poena ako hoćeš da me impresioniraš: O'Nil ponovo pecnuo Gobera - njegove brojke mogu i sad da beležim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 13:41
Legendarni NBA košarkaš Šakil O'Nil Guliver/AP Photo/Kevin Kolczynski
Legendarni NBA košarkaš Šakil O'Nil

Po mnogima najdominantniji centar u istoriji košarke Šakil O'Nil osuo je paljbu po Rudiju Goberu, istakavši da je igrač Minesote Timbervulvsa precenjen košarkaš.

Centar Minesote slovi za jednog od najboljih defanzivaca u NBA ligi, gde je tri puta biran za odbrambenog igrača godine. Ali, ono što upada u oko, je njegov učinak na drugoj strani terena. U proseku beleži svega 13 poena uz isto toliko skokova po meču, što je prema mišljenu O'Nila, nedopustivo za igrača koji po sezoni zarađuje vrtoglavih 41 milion dolara.

On smatra da Gober, koji visok 2.16m, uspešno obavlja zadateke u defanzivi protiv manjih ekipa, što se ne može reći kada mu u "goste pod obručima" dođe centar jačeg kvaliteta, poput Nikole Jokića i Džoela Embida.

"Nikad nisam mislio da je sjajan defanzivni igrač. Vidite, nema mnogo centara protiv kojih mora da igra odbranu. Što ne radi to sra*e protiv Jokića? On je visok 228 cm, naravno, ako polažeš pored njega izblokiraće te. Ali odbrana je za mene ako čuvaš tog momka (Jokića) i zaustaviš ga. Želiš da me impresioniraš? Zadrži Jokića ispod 15 poena. Sve to blokiranje slabije strane, to je kul. Ali to neće proći kod momaka kao što smo Jokić, ja i Embid", rekao je O'Nil u jednom američkom podkastu i nastavio u šaljivom tonu:
 


"Da imam 42 godine, zarađivao bi Rudi Gober novac... 12 poena i osam skokova? Te brojke mogu i sad da beležim. Ne želim da ga nipodaštavam, ali to je činjenica. 250 miliona dolara? Neverovatno...", rekao je zaprepašćeno bivši as LA Lejkersa, kome nije prvi put da "pecne" francuskog košarkaša.