NBA

Dejvis završio u kolicima zbog udarca Lunija: Barkli i Šek ismejali centra Lejkersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 13:04
Dejvis završio u kolicima zbog udarca Lunija: Barkli i Šek ismejali centra Lejkersa Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Košarkaši Golden stejta pobedili su Lejkerse u noći za nama i smanjili razliku u plej-of seriji na 3:2. Tokom čitavog susreta ekipa iz Los Anđelesa je bila u podređenom položaju, a nade o preokretu "jezeraša" definitivno su se ugasile nakon povrede Entonija Dejvisa u finišu utakmice.

Naime, centar Lejkersa pretrpeo je udarac u glavu posle sudara sa Kevinom Lunijem ispod koša. Njega je košarkaš Golden stejta udario u predelu slepoočnice, a udarac je bio toliko jak da je Dejvis morao na klupu, da bi ga nakon toga ispratili iz dvorane u kolicima.

 

 

"Svi su videli da je primio jak udarac u glavu. Proverili smo njegovo stanje i deluje mi da je sada dobro. To je to što imam da kažem za sada, to je njegov status", rekao je nakon utakmice trener Lejkersa Darvin Ham.

U američkim medijama kruže priče da je Dejvis pretrpeo blaži oblik potresa mozga, ali ne dele svi isto mišljenje. NBA legende Čarls Barkli i Šakil O'Nil, koji godinama rade kao analitičari na TNT televiziji, prasnuli su u smeh kada je voditelj programa Erni Džonson izjavio da je centar Lejkersa odvezen na pregled u invalidskim kolicima, a kako je sve to izgledalo pogledajte u prilogu ispod.

 

 

Šesta utakmica serije igra se u Los Anđelesu 13. maja u 04 časa uz direktan prenos na TV Arena sport.