NBA

Rajaković ljut na sudije: Sramota za NBA, kako da igramo kad su Lejkersima dali 23 bacanja u poslednjoj četvrtini?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 09:32
Darko Rajaković, trener Toronto Reptorsa TV Arena sport/ Screenshot
Darko Rajaković, trener Toronto Reptorsa

Darko Rajaković, trener Toronto Reptorsa bio je besan na sudije posle poraza od Los Anđeles Lejkersa (131:132) i to nije krio na pres konferenciji.

Skakao je Darko Rajaković pored klupe, prigovarao, ali su sudije ostale neme, posebno u četvroj četvrtini kada su svaki kontakt nad igračima Lejkersa sankcionisali. Srpski trener jednostavno nije mogao da prećuti nejednak kriterijum i opleo je po sudijama.

"Ovo je nečuveno. Ovo što se desilo večeras je sramota. Sramota za sudije, sramota za NBA ligu da ovoi dozvoli. Lejkersi su imali 23 slobodna bacanja a mi samo dva u poslednjoj četvrtini? Kako da igramo? Razumem da sudije imaju poštovanje prema Dejvisu kao Ol star igralu, ali imamo i mi Ol star igrače", rekao je Rajaković.

Entoni Dejvis je 20 od 41 poena postigao u poslenjoj četvrtini, izveo je 14 od 36 slobodnih bacanja Lejkersa, dok je ceo tim Toronta bio 13 puta na liniji bacanja.

"Da li je moguće da Skoti Barns, koji je igrač Ol-star kalibra u NBA, koji svaki put ide na ulaz i ne pokušava da iznudi faul dobije samo dva slobodna bacanja za celu utakmicu? Kako je to moguće, objasnite mi?" 

Srpski trener će izvesno snositi posledice zbog izrečenog, pa ni na kraju nije birao reči već govorio što mu leži na srcu.

"Da li su oni morali da pobede? Ako je tako samo nas obavestite da se ne pojavimo na utakmici. Smao im dajte pobedu. Ovo večeras nije bilo pošteno. I, nažalost, ovo se nama ne dešava prvi put. Skoti Barns će biti Ol-star. On će biti zaštitno lice NBA lige, a ovo što se dešava tokom cele sezone je potpuno sr..e", zaključio je Rajaković i dodao da će njegovi igrači i dalje "biti profesionalci, boriće se za klub, ali ne zna kada će im pući film".