NBA

Orlando Medžik povlači prvi broj: O'Nilov dres ide u istoriju

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

05.01.2024 19:06
Orlando Medžik povlači prvi broj: O'Nilov dres ide u istoriju Guliver/AP Photo/Peter Cosgrove, File

Orlando Medžik ove sezone slavi 35 godina postojanja. Franšiza sa Floride je zato odlučila da povuče broj po prvi put u istoriji kluba. Igrač kome će pripasti ta čast je Šekil O'Nil.

Bivši centar Orlanda je nosio broj 32 tokom svog boravka u ovoj ekipi, a Medžik je sa njim osvojio jedini titulu Istočne konferencije. O'Nilov dres će se penzionisati 13. februara pre utakmice između Orlanda i Oklahoma Siti Tandera u "KiA Centru".

 

 

"Kada vas neko pita ko je prvi igrač koji je zvanično stavio Orlando Medžik na mapu, odgovor je prost - Šekil O'Nil. On je odveo našu franšizu na viši nivo. Kako na terenu, tako i van njega. Veoma smo uzbuđeni što će Šekilu pripasti čast da se njegov broj 32 nađe na vrhu 'KiA Centra', gde će ostati zauvek" izjavio je direktor kluba Aleks Martins.

Medžik je O'Nila birao kao prvog pika na NBA draftu 1992. godine. On je proveo četiri sezone u dresu ekipe sa Floride gde je upisao 295 nastupa i prosečno beležio 27.2 poena, 12.5 skokova, 2.4 asistencije i 2.8 blokada. 

Dominantni centar je upisao i četiri Ol-Star nastupa tokom svog perioda u Orlandu. Bio je član najbolje petorke novajlija u sezoni 1992/93, a iste godine je izabran i za najboljeg "rukija" u NBA ligi. Sa Medžikom je postao šampion Istočne konferencije 1995. godine, a u velikom finalu je poražen od Hjuston Roketsa.