NBA

San Francisko nije mesto gde šampion predaje prsten: Golden Stejt vratio seriju u u Los Anđeles

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 08:28
San Francisko nije mesto gde šampion predaje prsten: Golden Stejt vratio seriju u u Los Anđeles Tanjug/AP Photo/Stephen Lam/San Francisco Chronicle

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Lejkerse 121:106, smanjili na 3:2 u polufinalu Zapadne konferencije, pa se serija ponovo vraća u Los Anđeles.

Najzaslužniji za veoma važan trijumf aktuelnog šampiona bio je Stefon Kari koji je meč završio sa 27 ubačenih poena i osam asistencija, dok je u poraženom timu Lebron Džejms imao učinak od 25 poena i devet skokova.

 

 

Domaći sastav je sve vreme kontrolisao meč, odlučan u nameri da, ukoliko već mora da preda šampionski prsten, kakav se utisak stekao nakon poraza u četvrtom meču, to ne bude pred njegovim navijačima.

Silna motivacija Voriorsa se ogledala i u tome da su već u prvom poluvremenu postigli 70 poena što je najveći broj ubačenih koševa Lejkersima u prvom delu meča još od 2000. godine kad im je Finiks dao jedan poen više.

Peti meč plej-of serije na programu je u petak uveče, a Los Anđeles Lejkersi će imati drugu meč loptu da obezbede plasman u finale Zapadne konferencije