NBA

Šakil O'Nil: Luka ispred Dirka? Još je rano za takva poređenja...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 20:41
Dirk Novicki i Luka Dončić Guliver/AP Photo/Matt York)
Dirk Novicki i Luka Dončić

Čudesne partije Luke Dončića već odavno nikoga ne iznenađuju u NBA ligi, pa se ime slovenačkog reprezentativca sve češće pominje među evropskim velikanima, koji su ostavili ogroman trag "preko bare".

Iako do sada ništa nije osvojio od individualnih i timskih priznanja, neki analitičari otišli su i korak dalje, pa su imenovali Dončića kao najboljeg evropskog košarkaša koji je ikada kročio u Dalas, ali tako ne misli legedarni Šakil O'Nil.

Bivši as LA Lejkersa smatra da je ipak Dirk Novicki ostavio veći trag u franšizi iz Teksasa, gde je proveo kompletnu NBA karijeru od 1998. do 2019. godine. A, ključni argument je svakako šampionska titula osvojena u sezoni 2010/11.

Te sezone Nemac je postao MVP finala, dok je kao najkorisniji igrač regularnog dela šampiona izabran 2007. godine.

"Odličan igrač, ali ključ je u kontinuitetu. Viđao sam dosta momaka koji igraju sjajno u prve četiri godine i onda ne čujete ništa o njima. On je u drugoj eri… Dakle, mislim da još ne možete da ga stavite u istu kategoriju. Sjajan je igrač, ali da li je bolji od Dirka? Malo je prerano", rekao je O'Nil.

Podsetimo, nakon odlaska Novickog, primat najboljeg evropskog košarkaša u Dalasu preuzeo je Luka Dončić, koji ove sezone beleži najbolje brojke u karijeri - 34.5 poena, 9.4 asistencija i 8.6 skokova po meču.