Nikola Jokić

NBA na TV Arena sport: Jokić i Nagetsi došli da pokvare jubilej Lebrona u Los Anđelesu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 13:30
Lebron Džejms i Nikola Jokić Guliver/AP Photo/Jack Dempsey
Lebron Džejms i Nikola Jokić

I ovog vikenda ljubitelji NBA košarke imaće priliku da prate nekoliko utakmica na našim kanalima u odličnom terminu, a večerašnji program rezervisan je za Nikolu Jokića i njegov okršaj sa LA Lejkersima, koji ne znaju za pobedu nad Denverom još od decembra 2022. godine.

Taj duel na programu je u 02:30 časa iza ponoći na Areni 1 Premium, a na istom kanalu možete pratiti i susret Majamija i Jute, koji počinje u 23 sata.

Ekipa Darvina Hama (33-28) dočekuje aktuelne šampione (41-19) posle serije dobrih rezultata (šest pobeda u poslednjih osam utakmica). Loš period nakon osvajanja NBA kupa očigledno je iza "jezeraša", koji će prema svemu sudeći, bezecovati mesto (10) u plej-inu, pošto najbliži pratioci (Juta) imaju čak šest pobeda manje na Zapadu, 22 runde pre kraja regularnog toka. 

Lebron Džejms i Entoni Dejvis namestili su "nišanske sprave", otpisani Dianđelo Rasel ostao je u Lejkersima i odličnim partijama nagovestio bolje dane u LA-u, dok su Rui Hačimura i Ostin Rivs standardno dobri, iako se beloputi dečkić iz Arkanzasa mučio u jednom periodu sezone.
 

 

 


Što se Denvera tiče, mnogo toga je sve već rečeno. Aktuelni šampioni ponovo su favoriti za titulu. Nikola Jokić opravdano juri ka trećem MVP priznanju. Džamal Marej igra "toplo-hladno", ali se očekuje ponovo da zablista u plej-ofu. Ostaje samo da se vidi da li će biti spreman za večerašnji duel, pošto je povredio članak na prošloj utakmici. Erona Gordona neki već zovu "trećom violinom" Nagetsa, iako Majkl Porter pruža sve bolje partije u poslednje vreme. Kentavijus Kouldvel-Poup je standardno dobar. Prema rečima Jokića - "profesionalac koji je uvek na pravom mestu terena". A i klupa je počela da pokazuje sve bolju sliku na parketu, naročito Pejton Votson i Redži Džekson, koji će verovatno imati najveću minutažu u plej-ofu od druge postave.

Nagetsi vole "mečap" sa Lejkersima, o čemu svedoči sedam uzastopnih pobeda od sredine decembra 2022. Utisak je da Dejvis i Hačimura ne mogu da zadrže Jokića u reketu, gde Lebron uglavnom obleće oko Gordona. Spoljna pozicija Denvera je takođe jača sa Porterom i Marejom, iako Rasel iz Lejkersa ima odlične procente sa distance (42 odsto) ove sezone.

Obe ekipe postižu veliki broj poena iz reketa. Lejkersi su drugi u tom parametru u Ligi inače, Denver šesti. Listu strelaca "jezeraša" predvode Lebron i Dejvis sa po 25 poena meču, koliko ima i Jokić na drugoj strani, dok su klupe gotovo izjednačene po učinku iz igre. Denver je 25. u Ligi, a Lejkersi 23.
 

 

 

Valja napomenuti da će susret u "Kripto kom" areni imati poseban značaj za Lebrona, koji će večeras sasvim sigurno ući u istoriju NBA lige kao prvi košarkaš koji je došao do granice od 40.000 postignutih poena. A, do tog jubileja deli ga svega devet poena.

Podsetimo, Džejms je prošle godine zvanično postao najbolji strelac u istoriji lige, kada je nadmašio učinak legendarnog Karima Abdul Džabra (38.388), što je odmah izazvalo neviđenu ceremoniju na terenu u LA-u.

"Niko to nikada nije uradio. A da budem na ovoj poziciji u ovom trenutku i u ovom trenutku svoje karijere, mislim da je prilično kul. Da li je to u vrhu stvari koje sam uradio u karijeri? Ne. Ali da li to nešto znači? Naravno. Apsolutno. Zašto ne bi? Mogu da postignem stvari u ovoj ligi, sa najboljim igračima koji su ikada igrali u ovoj ligi, NBA, ovo je bio moj san i ostvariti podvige i imati prekretnice tokom moje karijere, svi mi oni nešto znače. Apsolutno. Očigledno, postoji redosled kucanja koji su veći od drugih, ali apsolutno. Lagao bih te ako bih rekao da to ništa ne znači. Jer apsolutno jeste", rekao je nedavno Džejms.