NBA

Klej Tompson bi mogao na Floridu: Orlando Medžik zainteresovan za iskusnog šutera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 21:49
Košarkaš Golden Stejta, Klej Tompson Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee
Košarkaš Golden Stejta, Klej Tompson

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Klej Tompson je zainteresovan za prelazak u Orlando Medžik, a franšiza sa Floride je takođe pokazala interesovanje za njegov angažmana, prenosi Šems Čaranija.

Ekipa iz Orlanda će imati mesta u svom budžetu ovog leta, šta više oko 60 miliona dolara će imati na raspolaganju za narednu sezonu. Nema sumnje da će menadžment kluba iskoristi priliku da dovede nekog elitnog igrača kao dodatak trenutnom rosteru.

Tompson je trenutno u poslednjoj sezoni petogodišnjeg ugovora sa Golden Stejt Voriorsima koji iznosi 190 miliona dolara. Samo za sezonu 2023/24, iskusni šuter je zaradio 43,2 miliona dolara. Ekipa iz San Fransiska je pred početak ove takmičarske godine ponudila Tompsonu produžetak ugovora na dve godine, ali je on to odbio i nagovestio da je vreme za odlazak iz redova "ratnika".

 

 

Američki košarkaš je sa Golden Stejtom osvojio četiri NBA titule, a takođe je i pet puta bio učesnik Ol-star vikenda. Draftovan je 2011. godine kao 11. pik i čitavu karijeru je proveo u Voriorsima.

Ove godine je napunio 34 godine, a velike probleme je imao sa povredama zbog kojih je propustio dve godine košarke i deo sezone 2021/22. Uprkos tome je uspeo da se vrati na stari nivo i u prethodnoj takmičarskoj godini je beležio 21,9 poena, 4,1 skok i 2,4 asistencije.

U ovoj sezoni ima nešto lošiju statitstiku sa 17,6 poena, 3,3 skoka i 2,3 asistencije sa izuzetno pristojnim procentima. Iz igre je pogađao 43 posto svojih šuteva, dok je za tri poena pogodio 38,4 posto šuteva.