NBA

Edvards ne želi da ga porede sa Džordanom: On je najveći ikada, prestanite sa tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 20:25
Košarkaš Minesota Timbervulvsa, Entoni Edvards Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Minesota Timbervulvsa, Entoni Edvards

Entoni Edvards je ubacio 43 poena u prvoj utakmici polufinalne serije NBA plej-ofa između Minesota Timbervulvsa i Denver Nagetsa i tako predvodio "vukove" do pobede nad aktuelnim šampionom (106:99).

Mladi košarkaš franšize iz Mineapolisa je tako postao prvi igrač još od Kobija Brajanta koji je ubacio 40 ili više poena na dve uzastopne plej-of utakmice. On je i protiv Finiks Sansa u prethodnoj rundi ubacio 40 poena i tako poslao Kevina Durenta, Devina Bukera i Bredlija Bila na rani odmor.

Usledili su hvalospevi brojnih NBA legendi. Timbervulvsi su dobili prvog pravog lidera još od vremena Kevina Garneta, ali ipak je većina pričala o njemu kao o "bejbi Majkl Džordanu". Iako nema sumnje da mu takvo poređenje prija, Edvards je odlučio da ostane nogama na zemlji.

"Želim da to prestane. On je najveći svih vremena. Ne mogu da se poredim sa njim", kratko je prokomentarisao Edvards poređenje sa šestostrukim NBA šampionom.

Edvardsa i Minesotu večeras čeka nova utakmica sa Denver Nagetsima koju ćete moći da ispratite u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.