Evroliga

Milenko Tepić pred susret crno-belih i Reala: Partizan zaslužuje plasman na Fajnal-for

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.05.2023 10:00
Milenko Tepić pred susret crno-belih i Reala: Partizan zaslužuje plasman na Fajnal-for MN Press

Bivši as Partizana i novi potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za mučku košarku, istakao je za portal "Mozzart sport" da crno-beli imaju na čemu da baziraju samopouzdanje i veru da mogu da dobiju četvrti meč ove serije i plasiraju se na Fajnal-for.

Pre svega, Tepić ogleda snagu Partizana u povratku Matijasa Lesora koji je po njemu mnogo važniji za "parni valjak", nego što je Gabrijel Dek za Real.

"Povratak Lesora, pogotovo odmornog Lesora, koji nije igrao od četvrtka uveče, značiće mnogo više za Partizan nego povratak Deka, koji je nesumnjivo jako važan igrač, za Real. Način na koji Partizan igra u poslednje vreme, zaista daje veru i optimizam da u četvrtoj utakmici može da napravi, da ne kažem čudo, ali da pobedi Real i plasira se na Fajnal for. Verujem da je to malo ko očekivao na samom početku sezone. Partizan, gledajući objektivno rezultate i način igre u drugom delu sezone, to zaslužuje i verujem da će za to uspeti da se izbori na ovoj utakmici".

Bivši reprezentativac dodao je da više veruje u trijumf Partizana u "Štark areni" nego u Madridu.

"Igrači Reala imaju samopouzdanja svakako. U nekoj meri je bilo poljuljano, jer nisu očekivali ono što se desilo u Madridu. Sve su to iskusni igrači, sa jednom od najvećih tradicija u celoj Evropi, najviše evroligaških titula... Celokupno iskustvo, igrača, kluba i organizacije ovako velikih utakmica postoji. Ne mislim da će oni povratiti neko veliko samopouzdanje ovom pobedom. Da, oni sada vide šansu da vrate seriju u Madrid, jer objektivno sledeća utakmica biće mnogo lakša za Partizan da dobije, nego eventualnu petu. Ni to nije nemoguće, već smo videli da Partizan može da slavi u Madridu. Lično verujem da Partizan ima veće šanse za pobedu u Areni, nego u Madridu i zato se nadam da do petog meča neće ni doći. Uprkos tome što je Real povratio deo samopouzdanja, ima i Partizan na čemu da bazira svoje samopouzdanje i veru da može da dobije večeras".

Osvrnuo se i na zonu 2-3 koju su Madriđani koristili u velikoj meri u trećoj utakmici i koja se pokazala kao efikasna.

"Imao je Partizan problema sa tom vrstom odbrane, da nađe dobro rešenje. I dalje mislim da je Partizan odigrao jako dobru utakmicu, bio blizu pobede, žao mi je što do toga nije došlo, ali evo već u četvrtak sledeće odlične šanse da se zatvori serija s obzirom da će se Lesor vratiti. Nadam se da će rezultat biti bolji nego što je bio u utorak".