Evroliga

Ponitka uoči susreta sa Real Madridom: Umor ne postoji, možemo da igramo sa svima

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

20.03.2024 23:30
Mateuš Ponitka MN Press
Mateuš Ponitka

Košarkaš Partizana Mateuš Ponitka izjavio je danas u Beogradu da očekuje težak meč protiv Reala i istakao da madridski klub ima kvalitetan tim.

Crno-beli su sinoć u Beogradu pobedili Baskoniju 87:83 u 30. kolu Evrolige, dok je Real u Berlinu bio bolji od Albe 86:79.

Košarkaši Partizana dočekaće sutra u "Štark areni" od 20.30 časova ekipu Reala u 31. kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Prvi su na tabeli, igraju neverovatnu košarku od početka sezone, biće ovo mnogo teža utakmica nego sa Baskonijom", rekao je Ponitka na konferenciji za medije u Beogradu.

On je podsetio da košarkaši Reala dugo godina igraju zajedno.

"Kostur tima im je praktično isti godinama. Igraju timski, svaku utakmicu neko drugi može da iskoči i da ponese tim ka pobedi. Njihova snaga je u kvalitetu i timskom radu, moramo da budemo fokusirani i snažni od samog početka meča", naveo je košarkaš Partizana.

"Ali, kada igramo zajedno, kada delimo lopte i borimo se od prvog trenutka, možemo da igramo sa svima. To je sigurno naša snaga", dodao je Ponitka.

Košarkaš Partizana Pi Džej Doužer je izjavio da su crno-beli spremni za duel sa Realom.

"Veoma bitna utakmica za nas, imamo sjajnu priliku da igramo protiv najbolje ekipe u Evropi, radujemo se, mislim da smo spremni. Igramo pred našim navijačima, umor ne postoji, bićemo spremni", rekao je Doužer.

Real je prvi na tabeli Evrolige sa 24 pobede i šest poraza, dok je Partizan na desetoj poziciji sa skorom 14/16.

"Real je veoma iskusan tim, igraju dugo zajedno. To je sjajna grupa igrača, osvojili su nekoliko titula. Drugačiji su tim od Baskonije, mi ćemo da izađemo sa istom agresivnošću i pokušati da pobedimo", zaključio je košarkaš Partizana.