Evroliga

Šampion Evrope stiže u rasprodatu "Arenu": Crno-beli se nadaju čudu protiv Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 10:35
Džejms Naneli na meču protiv Real Madrida u plej-ofu za plasman na Fajnal for Evrolige MN Press
Džejms Naneli na meču protiv Real Madrida u plej-ofu za plasman na Fajnal for Evrolige

Pobeda nad Baskonijom pre dva dana ostavila je košarkaše Partizana u igru za plasman u Top 10 Evrolige, ali posao nije ni blizu završen, tim pre što od 20.30 časova u "Štark Arenu" stiže aktuelni šampion Evrope - Real Madrid.

Španski tim jeste veliki dužnik crno-belima od prošle sezone, kada ih je u petoj utakmici plej-ofa ostavio bez mogućnosti da se plasiraju na Fajnal for u Kaunas i navijači šampiona AdmiralBet Aba lige se nadaju da bi večeras njihovi ljubimci mogli da se osvete za taj neuspeh.

Iz prizme navijača, savim prirodno, očekivanja su velika, ali sa strogo sportskog aspekta Madriđanu su veliki favoriti, što pokazuje i činjenica da su prvi na tabeli elitnog evropskog takmičenja.

 

 

Ipak, u "Areni" su padali mnogi velikani, pa možda bi mogao i najbolji evropsk tim.

"Šta pričati o Realu, prvaci Evrope, tim koji dominira i ove godine u Evroligi, fenomenalan roster, izvanredno vođeni. Trebalo bi da odigramo perfektnu utakmicu ako mislimo da imamo pozitivan rezultat, a potreban nam je zbog situacije na tabeli i tih želja kojih još imamo. Borićemo se do kraja da ih ostvarimo. Da ne ponavljam o kvalitetu tog tima na svim pozicijama, imaju i oni neke probleme, neki igrači nisu u timu, ali s tim rosterom, ko god da nije tu, neko će ga nadomestiti", rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča sa Realom.

Košarkaši Partizana se trenutno nalaze na desetom mestu na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i 16 poraza, dok je Real prvi sa skorom 24/6.

U prvom meču dva kluba ove sezone, koji je odigran u decembru prošle godine, košarkaši Reala su u Madridu pobedili Partizan rezultatom 91:75 u 16. kolu Evrolige.

Evroliga, 31. kolo

četvrtak

Efes - Alba 18.30
Žalgiris - Baskonija 19.00
Olimpijakos - ASVEL 20.15
Partizan - Real Madrid 20.30

petak

Crvena zvezda - Virtus 19.00
Monako - Valensija 19.00
Panatinaikos - Barselona 20.15
Bajern - Makabi 20.30
Olimpija - Fenerbahče 20.30

 

Standings provided by Sofascore