Evroliga

Razbio crno-bele, pa im poželeo sreću: Partizan stalno treba da bude u plej-ofu, tu nema govora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 00:25
Košarkaš Reala Mario Hezonja MN Press
Košarkaš Reala Mario Hezonja

Košarkaši Partizana izgubili su od Real Madrida u Areni 76:88 u utakmici 31. kola Evrolige. Srpski tim držao se do finiša treče četvrine, a onda je u režiji Fakunda Kampaca i Marija Hezonje, šampion Evrope napravio 16:0 seriju  i time praktično rešio meč 10 minuta pre kraja.

Hrvatski internacionalac bio je ključ pobede španskog tima, a utakmicu je završio sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije. Pored njega, dobru rolu imao je i Gabrijel Dek (13), dok su dvocifreni bili još Fabijen Kozer (10) i Geršon Jabuzele (10).

Mario Hezonja još jednom je za medije izjavio da bi voleo da vidi crno-bele u plej-ofu Evrolige.

"Igre im idu gore-dole. Nisu isti kao prošle godine. Ne znam kako oni razmišljaju, ali malo su sporiji nego prošle godine. To je svakako zbog stranaca, ali ja se nadam da će biti u plej-ofu. Partizan stalno treba da bude u plejofu, tu nema govora. Želim im svu sreću da idu što dalje", rekao je hrvatski košarkaš.
 

 

 

Osvrnuo se i na atmosferu u Areni.

"Igramo svuda po svetu, tako da te ekstremne stvari ne bi trebalo da utiču ni na motivaciju, ni na igru. Lepo je što ovako bodre svoju ekipu i mislim da Partizan na njihovim krilima može jako daleko."

Utakmica je prelomljena u finišu treče deonice.

"U trećoj četvrtini smo uspeli da stvorimo veliku razliku. To nam je dosta pomoglo, trebalo je dogurati dotle. Trebalo je da promenimo naš način igre. Mislim da smo odigrali odličnu odbranu u tim momentima i to nam je dalo prednost koju smo čuvali do kraja. U početku sam krenuo loše, promašivao sam lagane šuteve. Kasnije se to vratilo jer sam bio strpljiv. Ekipa me je pronalazila u pravo vreme. Nas petorica koji smo bili na terenu se zaista fantastično poznajemo i sarađujemo. Lagano je igrati sa njima", zaključio je Hezonja.

Evroliga, 31. kolo

četvrtak

Efes - Alba 85:84
Žalgiris - Baskonija 94:76
Olimpijakos - ASVEL 80:64
Partizan - Real Madrid 76:88

petak

Crvena zvezda - Virtus 19.00
Monako - Valensija 19.00
Panatinaikos - Barselona 20.15
Bajern - Makabi 20.30
Olimpija - Fenerbahče 20.30

 

Standings provided by Sofascore