Evroliga

Britanac oduševljen Partizanom i publikom: Najbučniji navijači na planeti i najsložniji tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2023 12:53
Britanac oduševljen Partizanom i publikom: Najbučniji navijači na planeti i najsložniji tim MN Press

Košarkaški klub Partizan je apsolutni hit ove sezone u Evroligi. Ne samo zbog činjenice što je trener Željko Obradović uspeo da serijom od 16 pobeda i pet poraza izbori nastup u plej-ofu i duele sa Real Madridom u Top 8 fazi, već i zbog atmosfere koja vlada na utakmicama crno-belih.

"Štark arena" je postala jedan od simbola najjačeg evropskog takmičenja i bez premca najposećenija dvorana ove sezone u Evroligi. Samo u Beogradu utakmice Partizana posmatralo je uživo preko 300.000 gledalaca, oboreni su silni rekordi, a može se slobodno reći da su mečevi šampiona Evrope iz 1992. godine postali i turistička atrakcija za mnoge strance.

Atmosferom koju prve navijači Partizana oduševljen je i komentator Evrolige Tim Long, koji je posle utakmice "parnog valjka" i Panatinaikosa (83:81) izneo jedno zanimljivo zapažanje na Twitteru.

"Naježim se od 'grobarske' gužve i pre početka komentarisanja meča. Četvrta uzastopna utakmica i opet preko 20.000 navijača. Prosečna posećenost iznad većine NBA mečeva i glasnija od bilo koje navijačke publike na planeti. Partizan je najsložniji tim u Evroligi", napisao je Evroligin komentator Tim Long.

 

 

Inače, utakmice Partizana posećenije su od mnogih franšiza u NBA, što takođe sve u klubu iz Humske čini ponosnim.