UEFA Liga šampiona

Ako nije bilo sigurno, sada jeste - Crvena zvezda ostala bez direktnog plasmana u Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 21:55
Šampionski pehar najelitnijeg evropskog takmičenja Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Šampionski pehar najelitnijeg evropskog takmičenja

Fudbaleri Crvene zvezde zvanično su ostali bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, s obzirom da je Šahtjor iz Donjecka savladao Dinamo Kijev u 28. kolu ukrajinskog šampionata, i tako sebi osigurao titulu prvaka države. 

Iako nije tragedija, svakako da je u jednom delu sezone postojala nada da bi crveno-beli mogli da se igrom slučaja nađu u najelitnijem evropskom takmičenju bez potrebe da prolaze kroz plej-of rundu kvalifikacija. Ipak, ispalo je drugačije. 

 

 

Velike nade su se polagale u hrvatsku ligu, gde je Hajduk iz Splita gajio nade da bi posle dugogodišnjeg posta, mogao da se nađe na šampionskom postolju. Međutim, Dinamo iz Zagreba se probudio, i drugi deo sezone odigrao odlično, tako da su sa promenama u komšijskom prvenstvu, usahle i pomenute nade. 

Sada je Šahtjor zvanično stavio tačku na pitanje o Ligi šampiona, tako da će osvajač Superlige Srbije 20. i 27. avgusta odigrati sudbonosne mečeve kako bi se našao u istorijskoj sezoni elite. 

Podsećamo da će ovo biti prva godina u kojoj će biti primenjen novi format najelitnijeg evropskog takmičenja sa 36 klubova. 

Crvena zvezda je već osigurala naslov prvaka nacionalnog prvenstva, pobedom nad TSC. Klub iz Ljutice Bogdana značajno podigao formu od odlaska bivšeg stručnjaka sa stadiona "Rajko Mitić", Baraka Bahara, i pod vođstvom Vladana Milojevića je uspeo da sustigne bodovni zaostatak iz zimskog dela prvenstva.