NBA

Tejtum vodio Boston do trijumfa u duelu sa Klivlendom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 07:26
Džejson Tejtum Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki
Džejson Tejtum

Boston Seltiksi su napravili brejk i ubedljivo savladali Kavalirse u Klivlendu rezultatom 106:93 i sada vode u seriji sa 2-1.

Najefikasniji u pobedi gostiju bio je Tejtum, koji je meč završio sa 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, u stopu ga je pratio Džejlin Braun sa 28 poena, dok je Džru Holidej dao 18. Upravo su ova trojica igrača i najzaslužnija za odlično izdanje Bostona protiv Klivlenda. 

 

 

Na drugoj strani kod domaćih najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 33 poena, dok je Evan Mobli dao skroman doprinos sa 17 koševa. 

 

 

Da je Klinvlend osim već pomenutog Mičela imao još nekog raspoloženog igrača, možda bi rezultat na kraju bio i durugačiji, međutim čak i njegove odlične akcije, trojke, a pogodio ih je šest u prvom poluvremenu, ništa nije bilo dovoljno da pokrene saigrače, tako da su domaći pretrpeli i drugi poraz.

 

 

Boston je u trećoj četvrtini napravio dobru seriju, a na kraju iste bilo je 84:69. Bio je to veliki korak ka pobedi. Blistao je u tim trenucima Džejson Tejtum.

Stvorio je tada Boston dvocifrenu prednost koja im je bila dovoljna za pobedu, a razliku su održavali tokom cele četvrte četvrtine. 

 

Cup tree provided by Sofascore