ABA liga

Oglasila se AdmiralBet ABA liga - sudije pogrešile

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 21:07
Košarkaši Partizana u plej-ofu AdmiralBet ABA lige MN Press
Košarkaši Partizana u plej-ofu AdmiralBet ABA lige

Posle tesnog poraza u "Morači", košarkaši Partizana savladali su Budućnost u majstorici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige i na krilima bolje igre u drugom poluvremenu, po treći put u nizu bezecovali su mesto u finalu regionalnog takmičenja, gde će se za osmu titulu u istoriji boriti sa Crvenom zvezdom - 100:86 (23:21, 25:33, 25:17, 27:15).

Mnogo buke se diglo oko prvog polufinalnog okršaja na račun arbitara - konkretno, najinteresantnija je bila situacija u trećem kvartalu. Kevin Panter se podigao na šut, prilikom čega ga je potkačio Jogi Ferel. Nesuđeno pojačanje crno-belih je smatralo da je kapiten "parnog valjka" isturio nogu u skoku, te da je zbog toga došlo do kontakta. 

Posle dosta prigovora, Ferel je sebi zaradio tehničku grešku, što znači da je bio prinuđen da napusti parket Arene, usled pređašnjeg nesportskog faula nad Aleksom Avramovićem. 

Sada se AdmiralBet ABA liga oglasila povodom spornog događaja, presudivši da su arbitri napravili grešku. 

MN Press

Jogi Ferel, košarkaš Budućnosti, na meču sa Partizanom

“Na šest minuta i 47 sekundi do kraja treće deonice – kada je pokušao da šutira za tri poena, napadač Kevin Panter je ispružio desnu nogu ukoso i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem Kevinom Ferelom. Sudije su svirale faul na šutu, što je bila pogrešna odluka. Sudije su morale da sviraju tehničku grešku napadaču, Kevinu Panteru“, stoji u saopštenju na sajtu šampionata Jadrana.

Ipak, nesportski faul Ferelu, koji je napravio kada je prilikom šuta rukom udario Aleksu Avramovića, bio je ispravna odluka. 

“Na sedam minuta i devet sekundi do kraja druge četvrtine – pošto je lopta napustila ruke napadača Kevina Ferela u pokušaju za tri poena i pre nego što je sa obe noge dotakao parket, postojao je kontakt telom koji je inicirao defanzivni igrač Aleksa Avramović. Sudije su svirale faul na napadaču Kevinu Ferelu. Sudije su donele dobru odluku“, ističe se i dodaje:

"Kada je doskočio na parket, napadač Kevin Ferel je udario odbrambenog igrača Aleksu Avramović u glavom desnom rukom. Sudije su iskoristile mogućnost da pregledaju situaciju na ekranu i posle istog su odlučile da sviraju nesportsku grešku napadaču Kevinu Ferelu. Sudije su donele ispravnu odluku".

U svakom slučaju, ništa od pomenutog neće uticati na ishod meča, a nama predstoji večiti derbi u finalu šampionata Jadrana.