Vesti iz ostalih sportova

Radnički i Novi Beograd odlučuju vaterpolo prvaka države: Crvena zvezda izgubila majstoricu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 22:48
Uroš Stevanović i Stefan Todorovski, trener i golman VK Radnički MN Press
Uroš Stevanović i Stefan Todorovski, trener i golman VK Radnički

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog prošli su u finale plej-ofa prvenstva Srbije, pošto su slavili na kraju vešerašnje dramatične beogradske majstorice sa Crvenom zvezdom i otišli u seriju duela s braniocem titule Novim Beogradom - 16:17 (4:3, 1:4, 4:2, 3:3 – 4:5).

U meču punom oscilacija i vatrene borbe za svaku loptu u svakom metru vode bazena "Milan Gale Muškatirović", ekipe su gubile, vodile, bile egal... da bi drugi finalista odlučen tek izvođenjem peteraca, pošto je Nemanja Stanojević izborio takav rasplet tik pre zadnjeg sudijskog zvižduka u regularnom delu (12:12). 

U penal seriji svi igrači su pogađali, sve do poslednje etape. Redom su to uspevali Marko Janković, Kristian Šulc, Filip Janković, Valiko Dadvani i Lazar Vićković u ekipi Radničkog, odnosno Miloš Vukićević, Ivan Basara, Vuk Milojević, i Gavril Subotić za Zvezdu.

Čekao se šut Marka Radovića, kome je rivalski golman Stefan Todorovski, baš kao i u Kragujevcu u drugom susretu,  odbranio udarac sa pet metara u poslednjoj seriji, ponovo postavši heroj svog tima.

Najefikasniji bio je fantastično raspoloženi Lazar Vićković, s pet golova za Kragujevčane, a pratio ga je Marko Janković sa tri, koliko su na drugoj strani dali i Gavril Subotić i tragičar Marko Radović.

Radnički je na ovaj način osigurao i kvalifikacije za Ligu šampiona, a imaće priliku i da dođe do direktnog plasmana u elitno takmičenje. Utakmice finala plej-ofa igraju se 18. maja u Beogradu, 25. maja u Kragujevcu i ako bude potrebno 29. maja u Beogradu.