Evroliga

Gabrijel Dek propušta F4 - ponovo je u pitanju koleno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 21:30
Gabrijel Dek, koji se i ove sezone muči sa povredom kolena MN Press
Gabrijel Dek, koji se i ove sezone muči sa povredom kolena

Košarkaši Real Madrida ulaze na završni turnir Evrolige kao izraziti favoriti. Posle ubedljivog regularnog dela sezone, koji su završili na prvom mestu, prilično lako su "počistili" Baskoniju sa 3:0 u četvrtfinalnoj seriji i plasirali se na Fajnal for.

Ipak, tamo će morati da igraju znatno oslabljeni, s obzirom da će Gabrijel Dek opet biti odsutan u krucijalnom delu sezone. Argentinac se povredio nakon što mu je saigrač, Geršon Jabusele, pao na nogu, što je dovelo do novog peha sa kolenom. Nesrećni događaj se odvio desetog maja, na meču ACB lige sa Valensijom, i odmah je bilo jasno da bi povreda mogla biti ozbiljnije prirode. 

MN Press

Gabrijel Dek prilikom povrede na prošlosezonskom okršaju sa Partizanom

"Zabrinuti smo, nije izgledalo naivno. Povredio je koleno koje je oteklo, nadamo se da nije ozbiljno, ali morao je da napusti teren na štakama. Neće igrati u nedelju, to je sigurno", rekao je trener kraljevskog kluba, Čus Mateo nakon utakmice.

Na kraju su se sumnje ispostavile kao istinite - Gabrijel Dek neće biti u stanju da pomogne svojoj ekipi u novom pohodu na krunu šampiona Evrope jer se ispostavilo da je pokidao prednje ukrštene ligamente. Podsećamo, Argentinac je i prošle sezone izostao sa Fajnal fora, nakon što mu je na nogu pao Zek Ledej, košarkaš Partizana, prilikom borbe za loptu. 

Dek, koji je prethodnog leta produžio ugovor sa Realom, ove sezone je u Evroligi prosečno beležio 9 poena uz 3,2 asistencije, dok mu je u ACB ligi poenterski učinak bio nešto slabiji – 8,2 postignuta koša po meču.