Serija A

Serija A na TV Arena Sport: U derbiju kola u borbi za Ligu šampiona Atalanta dočekuje Romu, Lacio domaćin Empoliju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 08:29
Fudbaleri Atalante, trenutno su u boljoj formi od Rome Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Fudbaleri Atalante, trenutno su u boljoj formi od Rome

Derbi 36. kola Serije A, igra se večeras u Bergamu, gde će Atalanta ugostiti Romu, što će kako sada stvari stoje biti i odogovr na pitanje koji će od ova dva tima naredne sezone predstavljati Italiju u Ligi šampiona.

Pomenute ekipe su trenutno na deobi petog mesta na tabeli, koje je poslednje koje vodu u društvo najboljih, ali je mala prednost na strani Atalante, koja blista u poslednje vreme, što se najbolje videlo u četvratak kada je italijanski predstavnik "demolirao" Olimpik iz Marseja u revanš meču polufinala Liga Evrope.

 

 

Taj duel je završen rezultatom 3:0, pa će tako Atalanta gledati igrati u finalu Lige Evrope. Što se Serije A tiče, izabranici Đanpjera Gasperinija su u prošlom kolu slavili protiv Salernitane (1:2).

Roma za razliku od Atalante nije uspela da dođe do plasmana u veliko finale LE. "Vučica" je eliminisana od Bajer Leverkuzena, iako je utisak da je dala poslednji atom snage da stigne prednost ekipe iz Levrkuzena. Na kraju je bilo 2:2.
Atalanta je u seriji od šest mečeva bez poraza, tokom kojih su zabeležili 5 trijumfa. Od toga 4 u Seriji A. 

Sastav Danijele De Rosija ne zna za pobedu na poslednjih pet mečeva, a u prvenstvu su u tom periodu izgubili od Bolonje (1:3) i igrali nerešeno sa Napolijem (2:2) i Juventusom (1:1).
Što se tiče prvog meča dana, Lacio će dočekati Empoli. Drugi klub iz Rima je proigrali od dolaska na klupu Igor Tudor. Međutim, Lacio je podbacio u prošlom kolu, kada je odigrao 2:2 sa Moncom, i to posle primljenog gola u poslednjim trenucima susreta.

 

 

Trenutno se Rimljani nalaze na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Atalantu i Romu, pa ukoliko Lacijali žele da ostanu i igri za plasman u Ligu šampiona, prosto moraju da slave na ovom meču.
Empoli se sa druge strane trenutno nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli i to uz dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Udineze.

U svakom slučaju Empoli mora da pobedi kako bi pobegao iz opasne zone i priveo sezonu mirno kraju. 

 

Serija A, 36. kolo 

petak

Frozinone - Inter 0:5 (0:1)
/Fratesi 19, Arnautović 60, Bjukenan 77, Martinez 80, Tiram 84/

subota

Napoli - Bolonja 0:2 (0:2)
/Ndoje 9, Poš 12/

Milan - Kaljari 5:1 (1:0)
/Benaser 36, Pulišić 59, 87, Rejnders 74, Leao 83 - Nandes 63/

 

nedelja

Lacio - Empoli 12.30 (AP1)
Đenova - Sasuolo 15.00 (AS2)
Verona - Torino 15.00 (AP2)
Juventus - Salernitana 18.00 (AS1)
Atalanta - Roma 20.45 (AP1)

ponedeljak

Leće - Udineze 18.30 
Fiorentina - Monca 20.45

 

Standings provided by Sofascore