NBA

Dončić upisao dabl-dabl i pobedu protiv Oklahome, uprkos provredi kolena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2024 06:47
Luka Dončić, košarkaš Dalasa Tanjug/AP Photo/Nate Billings
Luka Dončić, košarkaš Dalasa

Košarkaši Dalasa poveli su sa 2:1 u polufinalu istočne konferencije, oni su na domaćem terenu slavili protiv Oklahome sa 105:101. 

Najefikasniji u timu Maveriksa bio je Pi Džej Vašington, koji je utakmicu završio sa 27 poena, Kajri Irving je ubacio 22, dok je Luka Dončić stigao do novog dabl-dabl, a imao je 22 poena i 15 skokova. 

U timu Oklahome odlično je odigrao Šej Gildžus-Aleksander, koji je na kraju imao 31 poen i 10 skokova, dok je Džejlen Vilijams završio meč sa 16 poena, ipak to nije bilo dovoljno da gosti izbegnu poraz. 

Izjednačeno prvo poluvreme viđeno je u Teksasu. Nešto bolje je šuterski izgledala Oklahoma, dok su iz reketa sigurnije pogađali igrači Dalasa. 

A onda je usledio loš period za domaće. Skoro tri minuta bio je Dalas bez poena početkom treće deonice, što je Oklahoma iskoristila da se odmakne na plus deset.

Ipka, predaje za Dončića i drugove nije bilo, koji je zajedno sa Lajvlijem i Vašingtonom režirao povratak i preokret, pa Maveriksi od trojke Grina preuzimaju vođstvo.

Slovenačkog reprezentativca je mučilo desno koleno, a u borbi sa Šej Gildžus-Aleksanderom je dobio i udarac u lice, a tom prilikom je pao, posle čega se previjao od bolova, ali čini se da to sve nije uticalo na Dončićevo samopouzdanje. 

Do kraja utakmice viđena je neizvesna bitka, a Kajri Irving bio je taj "tas" na vagi koji je doneo preokret.