Evroliga

Zvezda otputovala u Kaunas bez kapitena: Branko Lazić lakše povređen, Ivanović ga ostavio u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 14:03
Zvezda otputovala u Kaunas bez kapitena: Branko Lazić lakše povređen, Ivanović ga ostavio u Beogradu MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridinabet otputovali su Kaunas, gde ih u petak od 19.00 časova očekuje meč 2. kola Evrolige protiv Žalgirisa, ali među putnicima nije bilo kapitena Branka Lazića.

Kako je na svom zvaničnom sajtu objavio vicešampion regionalne lige, u pitanju je lakša povreda, ali trener Duško Ivanović nije želeo da rizikuje eventualno pogoršanje situacije.

 

 

"Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika naročito kad igraju kući. Igraju izuzetno čvrsto, izuzetno disciplinovano i sa velikim strpljenjem, uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra skupa i izvanredno su uigrani. Mi gledamo nas, hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili. Igrali smo protiv njih na turniru na Kipru, ali sigurno će sada biti potpuno različita utakmica., mada, neki detalji sa tog meča možda mogu da nam pomognu", rekao je crnogorski stručnjak, dok je Dejan Davidovac dodao:

"Igramo protiv dobre ekipe koja je dugo zajedno, fizički su mnogo dominantni, igrali smo nedavno sa njima na Kipru, očekujem fizički pre svega zahtevnu utakmicu.  Idemo spremni, mislim da smo u dobrom ritmu, znamo da imaju veliku podršku svojih navijača. Idemo da pobedimo utakmicu, daćemo sve od sebe, pa ćemo videti".

Ovo će biti drugi duel dva tima ove sezone, onaj prvi na turniru na Kipru pripao je Litvancima. Dva tima su do sada odigrala 14 međudsobnih susreta u Evroligi i tim iz Kaunasa vodi u pobedama 9:5, ali je Zvezda osokoljena ubedljivim trijumfom nad ASVEL-om u uvodom kolu Evrolige.