ABA liga

Janis Sferopulos: Zadržaćemo jezgro tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 16:50
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, govorio je za portal "BasketNews" o planovima za narednu sezonu.

Tim sa Malog Kalemegdana trenutno vodi sa 2:0 u finalu ABA lige protiv Partizana i na putu je da osvoji sedmu titulu regionalnog šampionata.

Sferopulos je ekipu preuzeo tokom sezone, a na klupi je zamenio Duška Ivanovića. Iako je rezultat u Evroligi izostao, grčki stručnjak uspeo je da osvoji Kup Radivoja Koraća, a postao je i prvi trener koji je pet puta zaredom pobedio Željka Obradovića.

Na početku razgovora otkrio je kako je došao u Crvenu zvezdu.

"Imao sam neke ponude od timova iz Evrolige prvog leta kada sam bio slobodan, zatim neke usred sezone. Prioritet mi je bio da treniram u Evroligi. Prošlog leta sam ponovo imao neke ponude, ali se nismo dogovorili. Tada je došla Crvena zvezda i dala mi slobodu da odlučujem od samog početka. Iako ovo nije bio moj tim, nisam napravio tim. Verovao sam u ovaj sastav i došao sam da se borim sa njima".

Plan grčkog trenera je da zadrži ključne igrače i oko njih gradi ekipu.

"Zadržaćemo jezgro igrača. Ne želimo da se brzo menjamo. Moramo da idemo sa bazom igrača koji su tu, a zatim da imamo neke dodatke koji će pomoći igračima koji su ovde da igraju još bolje".

Osvrnuo se i na činjencu da beogradski timovi nemaju dugoročnu licencu u Evroligi.

"Nemamo stalnu licencu u Evroligi. I Crvena zvezda i naš veliki rival Partizan predstavljaju veliku košarkašku kulturu u Evropi. Oba kluba imaju najbolju posećenost navijača i prodaju najviše ulaznica. Drugi smo po gledanosti u čitavoj sezoni Evrolige iako sezona nije bila dobra. Zamislite kako će izgledati kada budemo igrali dobro u Evroligi.... Koliko ćemo još navijača imati. Verujem da ova dva kluba uvek treba da budu na nivou Evrolige, jer u poslednje vreme finansijski rade dobro. Kao klubovi, dosta su poboljšali uslove. Zašto ne bi bili stalno u Evroligi", pita se Sferopulos.