Vesti iz košarke

Još jedan Zvezdin rezultatski triler u Nikoziji: Preokret crveno-belih, ali, ipak, pobeda Žalgirisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 17:44
Još jedan Zvezdin rezultatski triler u Nikoziji: Preokret crveno-belih, ali, ipak, pobeda Žalgirisa MN Press

Crvena zvezda doživela je drugi neuspeh na turniru u Nikoziji, gde je posle poraza od Makabija, tim trenera Duška Ivanovića izgubio i od Žalgiris 85:84 (14:21, 27:16, 28:25, 16:22). Kao i na utakmici protiv "Ponosa Izraela" (109:112) i u susretu sa Litvancima vladala je velika rezultatska neizvesnost. Jago Dos Santos je imao šut za pobedu crveno-belih, ali je Brazilac bio neprecizan.

Meč je pre svega poslužio crnogorskom stručnjaku na klupi beogradskog timaa da se uveri u uigranost i spremnost crveno-belih pred početak sezone u ABA ligi. Za duel sa šampionom Litvanije Ivanović nije "skidao" Nemanju Bjelicu, Miloša Teodosića i Branka Lazića.

Srpski prvak u regionalnom takmičenju startuje naredne subote utakmicom protiv Igokee u Aleksandrovcu.

Meč na Kipru obilovao je oscilacijama na obe strane, definitivno je početak, odnosno prva četvrtina pripala crveno-belima, koji su šuterski raspoloženim Litvancima dozvolili tek 14 poena. Međutim, istom merom "zeleni" su uzvratili u drugoj deonici, s tim da su napadački bili daleko bolji.

 

 

Nastavak utakmice doneo je nešto lošije odbrane, a u takvoj igri na početku su se bolje snašli igrači Žalgirisa, koji su u jednom momentu imali i 13 poena prednosti. Ipak, zahvaljujući raspoloženom Nemanji Nedoviću, Majku Tobiju i Rokasu Gedraitisu, Beograđani su polako smanjivali razliku da bi nešto više od pet minuta pre kraja i poveli. Zvezda je već tada imala 23 timske asistencije.

Imao je srpski tim "plus dva" i loptu u poslednjem minutu, ali je Gedraitis promašio šut za tri, da bi Lukas Lekavičijus bio fauliran uz pogodak. Kada je iskoristio dodatno slobodno bacanje i vratio prednost na stranu Žalgirisa, Ivanović je pozvao tajm-aut, kako bi osmislio napad Zvezde za poslednjih 16 sekundi. Dos Santos je bio taj koji je preuzeo odgovornost i nije uspeo

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Gedraitis sa 19 poena, Majk Tobi je ubacio 18, dok je Nedović postigao 13 i upisao pet asistencija, od ukupno 25 timskih.