Vesti iz košarke

JSD Partizan menja ime, formirano i radno telo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 19:54
Ostoja Mijailović, predsednik JSD MN Press
Ostoja Mijailović, predsednik JSD

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan prihvatilo je danas predlog da se formira radno telo koje će organizovati javnu raspravu za promenu imena sportskog društva.

Na stadionu Partizana u prostorijama Sportskog društva održana redovna skupština JSD Partizan. U radu skupštine učestovao je 21 od 24 punopravna kluba-člana JSD Partizan, a samom sednicom je predsedavao Ostoja Mijailović, predsednik Društva.

"Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva Partizan", navodi se u saopštenju JSD Partizan.

Dodaje se da u se u klubovima i crno-beloj javnosti već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja, kao i da se stiče utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

"Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja", piše u saopštenju JSD Partizan.